Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Θεσσαλονίκη / Κατέρρευσε η οροφή δημοτικού σχολείου (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Κατέρρευσε η οροφή δημοτικού σχολείου (βίντεο)

Πυλαία
thestival.gr

Είκοσι μαθητές Δημοτικού κινδύνευσαν στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, από την ψευδοροφή της σχολικής αίθουσάς τους που κατέρρευσε.

Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύει το thestival από την οροφή που κατέρρευσε παρ’ ολίγον στα κεφάλια μικρών μαθητών.

Πυλαία - οροφή
thestival.gr

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά είχαν κανονικά μάθημα. Ωστόσο σήμερα τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου επρόκειτο να πάνε εκδρομή.

Όπως μετέδωσε το thestival λίγο πριν την αναχώρηση, η δασκάλα παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε.

Πυλαία - οροφή
thestival.gr

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρουν ότι ο δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.

https://www.youtube.com/watch?v=5LSQDx5WHf4

Τα παραπάνω προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας του τμήματος αποσόβησε τα χειρότερα, καθώς εντόπισε ρωγμή στο ταβάνι και ειδοποίησε τους μαθητές να απομακρυνθούν από την αίθουσα.

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας ασκεί η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ  - ΠΣ, με αφορμή την κατάρρευση οροφής σε δημοτικό σχολείο, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως. Με οροφές να πέφτουν, σχολεία να πλημμυρίζουν, σχολικά γεύματα να μη δίνονται,38.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και μαθήτριες, τμήματα να συγχωνεύονται και 200.000 παιδιά να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες».

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας» σημειώνεται με νόημα στην ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει μάλιστα πως «ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία «φέρουν τις ρωγμές» της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου. Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL