Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Απώλεια / Έφυγε ο αγωνιστής της Αριστεράς Ιγνάτιος Αβαγιανός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απώλεια / Έφυγε ο αγωνιστής της Αριστεράς Ιγνάτιος Αβαγιανός

ΑΒΑΓΙΑΝΝΟΣ

Ο Ιγνάτιος Αβαγιανός γεννήθηκε στην Πτερούντα της Λέσβου το 1943 και μετά το τέλος του πολέμου, το 1945, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Νέα Σμύρνη. Ήταν απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής, σπούδασε Χημεία στην Αθήνα και εργάστηκε επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

Εντάχθηκε από τα νεανικά του χρόνια στην Αριστερά, ανήκε στη γενιά της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, ζυμώθηκε με τους αγώνες του 114 και του 15% για την Παιδεία. Από την περίοδο εκείνη, ο Ιγνάτιος, με το πάθος, τη ζωντάνια και το χαμόγελό του, συντρόφευσε όλες τις περιπέτειες της Αριστεράς και της πόλης του. Πέρασε με την ανανεωτική κομμουνιστική Aριστερά του ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα στον Συνασπισμό.

Χαιρέτισε τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσε έναν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές των ανοιγμάτων του οραματιζόμενος μια δημιουργική και πλουραλιστική δημοκρατική Αριστερά στη χώρα μας. Ήταν μέλος της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. της Νέας Σμύρνης, αλλά παρακολουθούσε και την Ο.Μ. Αναβύσσου, έχοντας αγαπήσει την οργάνωση και τους ανθρώπους της.

Υπήρξε πάντα ενεργός στα κοινά της Νέας Σμύρνης. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας του Μπάμπη Μπεχλιβανίδη (1978-1982), αποτέλεσε μέλος της διοίκησης του Πανιωνίου Γ.Σ. το 1984 και ήταν υποψήφιος με τη Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ Νέας Σμύρνης το 2014.

Σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στις 2.30 μ.μ., στη Ριτσώνα, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι θα αποχαιρετήσουμε τον Ιγνάτιο τιμώντας τη μεγάλη διαδρομή του στην Αριστερά. Οι αγώνες, το πάθος, η αισιοδοξία και η δημιουργικά προοδευτική σκέψη του αποτελούν παρακαταθήκη για όλους εμάς και θα μας συντροφεύουν πάντα.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Νέας Σμύρνης

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL