Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.5°C18.1°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
11.0°C17.1°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.8°C19.7°C
3 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
15.2°C15.2°C
0 BF 68%
Τάκης Θεοδωρικάκος / Ξήλωσε την ηγεσία της Άμεσης Δράσης για το Πέραμα – Μια βολική καρατόμηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάκης Θεοδωρικάκος / Ξήλωσε την ηγεσία της Άμεσης Δράσης για το Πέραμα – Μια βολική καρατόμηση

Τάκης Θεοδωρικάκος
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η καρατόμηση της ηγεσίας της Άμεσης Δράσης όπως είχε γράψει το avgi.gr, είναι η κυριότερη απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην προσπάθειά του να απεμπλακούν οι επτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ από δύσκολα ερωτήματα που ζητούν απάντηση για το χειρισμό που έκαναν στο Πέραμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επί της ουσίας ρίχνει το ανάθεμα για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο από πυρά αστυνομικών του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, στους επιτελείς της Άμεσης Δράσης και μάλιστα στον αξιωματικό – τον Α100 κατά τα ηχητικά ντοκουμέντα- που ζήτησε να σταματήσει η καταδίωξη και η εντολή του δεν εισακούστηκε από τους επτά αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Η καρατόμηση της ηγεσίας της Άμεσης Δράσης μπορεί να χαρακτηριστεί και βολική καθώς έτσι πέφτουν στα «μαλακά» οι επτά αστυνομικοί που δεν υπάκουσαν επτά με οκτώ φορές στην εντολή που τους δόθηκε να σταματήσουν την καταδίωξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας».

Εν ολίγοις ο Τάκης Θεοδωρικάκος αφαιρεί το δικαίωμα από τους επικεφαλής της Άμεσης Δράσης να μπορούν να διακόπτουν μια καταδίωξη  αν κρίνουν ότι εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέση που υπακούει στις αναφορές υπουργών της κυβέρνησης όπως του Άδωνι Γεωργιάδη και συνδικαλιστών αστυνομικών που χαρακτήριζαν αδιανόητη και παράνομη τη διαταγή να σταματήσει η καταδίωξη.

Κατά τα άλλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε αναμάσημα εξαγγελιών για άμεσο εφοδιασμό με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στο 2022. Εξαγγελία που είχε γίνει πολλάκις από τον προκάτοχό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ακόμα  ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών, «τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των Νόμων» παραδεχόμενος ότι οι ειδικοί φρουροί έχουν και ελλιπή εκπαίδευση και πρόβλημα με τη γνώση των νόμων. Τα  «σχολεία μετεκπαίδευσης» ξεκινούν την 01/12/2021 και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν για την ομάδα ΔΙΑΣ έως τις 30/09/2022.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε και την μετατροπή του αδικήματος της κλοπής σε κακούργημα και «η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκώμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ, να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL