Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Μαυροειδάκος για Πέραμα / Ανταρσία κατά αξιωματικών - Χαρακτήρισε παράνομη την εντολή διακοπής της καταδίωξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαυροειδάκος για Πέραμα / Ανταρσία κατά αξιωματικών - Χαρακτήρισε παράνομη την εντολή διακοπής της καταδίωξης

Βίντεο από την καταδίωξη στο Πέραμα
(SCREENSHOT/YOUTUBE.COM)

Ανταρσία από τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, ο οποίος έκανε μια επικίνδυνη δήλωση με την οποία επί της ουσίας αμφισβητεί το δικαίωμα του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, να κατευθύνει και να δίνει εντολές στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο πεδίο.

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 και αφού παραδέχθηκε ότι στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ είχε δοθεί εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη του αυτοκινήτου στο Πέραμα που οδήγησε σε εμπλοκή και τον θάνατο ενός 20χρονου που επέβαινε στο αυτοκίνητο, χαρακτήρισε την εντολή που δόθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, παράνομη.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος αφού παραδέχθηκε ότι είχε δοθεί εντολή «Α100» για να σταματήσει η καταδίωξη, εξήγησε ότι «Α100 επιχειρησιακά είναι ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης» και συνέχισε βγαίνοντας στο αντάρτικο ότι η εντολή ήταν παράνομη!

«Δεν υπάρχει αστυνομία στον κόσμο που να λέει “σταματήστε”, δηλαδή τους αφήνουμε και φεύγουν» είπε γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

Στη συνέχεια, βέβαια, πέταξε και το επιχείρημα ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν θα μπορούσαν να ακούσουν την εντολή για διακοπή της καταδίωξης καθώς «κανένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχει ακουστικό. Πώς θα ακούσουν με 180 χλμ και τις σειρήνες τους ασυρμάτους;» είπε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL