Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Θεσσαλονίκη / Εκκενώνονται κλινικές για νοσηλεία ασθενών με Covid-19
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Εκκενώνονται κλινικές για νοσηλεία ασθενών με Covid-19

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ασφυκτική είναι πλέον η πίεση στο ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα.

Την ώρα που η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ ξεπερνά το 90% εντείνονται οι φόβοι για σταδιακό κλείσιμο μονάδων κοινής νοσηλείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Voria.gr, στο νοσοκομείο Παπανικολάου εκκενώθηκε η Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων προκειμένου να εξοικονομηθεί προσωπικό για τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό. Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, εξήγησε στην ιστοσελίδα πως «δεν σταματά η λειτουργία της, απλώς οι νοσηλείες γίνονται στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο και το αντίστοιχο προσωπικό και οι δομές χρησιμοποιούνται για τη νοσηλεία covid περιστατικών», τονίζοντας, πάντως, πως συνεχίζονται κανονικά τα τακτικά ιατρεία.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης. «Η κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες έχει αρχίσει να επιδεινώνεται, όμως το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε χειρουργεία του νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κούτρας, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο και του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ.

Στη Θεσσαλονίκη, αυτή την περίοδο, οι κλίνες ΜΕΘ-covid είναι οι μισές από τις συνολικά διαθέσιμες και συγκεκριμένα οι 87 από τις 173.

Στο μεταξύ, στο «κόκκινο» βρίσκεται το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη με τον πρύτανη του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνο του ερευνητικού έργου, της Ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου να δηλώνει ότι η εικόνα αυτή «πρέπει να θέσει τους φορείς της Πολιτείας και κάθε πολίτη σε εγρήγορση». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL