Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Φυλακές Τρίπολης / Ο διευθυντής δίνει το προφίλ των κρατουμένων για σεξουαλικά εγκλήματα και σοκάρει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φυλακές Τρίπολης / Ο διευθυντής δίνει το προφίλ των κρατουμένων για σεξουαλικά εγκλήματα και σοκάρει

Φυλακή - Τρίπολη
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Το προφίλ των κρατουμένων στις φυλακές Τρίπολης - όπου κρατούνται καταδικασμένοι ή υπόδικοι για σεξουαλικά εγκλήματα - σε σχέση με κρατούμενους με άλλα ποινικά αδικήματα σε άλλες φυλακές έδωσε ο διευθυντής, μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρότιερ στον ALPHA, που μπήκε στις φυλακές και μίλησε και με κρατουμένους.

Στην Τρίπολη, όπως είπε ο διευθυντής των φυλακών, κρατούνται κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι για ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα. «Άνθρωποι που έχουν παραδεχθεί το έγκλημά τους, άνθρωποι που λένε ότι είναι αθώοι και άνθρωποι που είναι άρρωστοι, που νοσούν ψυχικά και δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

Όπως θα τον ακούσετε να λέει, η διαφορά που έχει εντοπίσει στους κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα σε σχέση με κρατούμενους με άλλα ποινικά αδικήματα σε άλλες φυλακές, είναι πως είναι πιο ήσυχοι, προέρχονται από ένα ανώτερο κοινωνικό περιβάλλον, πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες και είχαν πολύ σημαντικές δουλειές έξω στην κοινωνία.

Στις φυλακές Τρίπολης, κρατούνται καταδικασμένοι και κατηγορούμενοι για ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων τους.

 Εκεί, άλλωστε, έχει μεταφερθεί ο κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων ο Δημήτρης Λιγνάδης αλλά και ο Πέτρος Φιλιππίδης που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL