Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δακτύλιος / Μέσω του gov.gr οι άδειες για τις εξαιρέσεις 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δακτύλιος / Μέσω του gov.gr οι άδειες για τις εξαιρέσεις 

Δακτύλιος στην Αθήνα
(EUROKINISSI ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ)

Τελευταία στιγμή, λίγο πριν την έναρξη εφαρμογής του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τις λεπτομέρειες για το πώς θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι τις άδειες εξαίρεσης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, πριν από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από το gov.gr. Με τους κωδικούς taxisnet και τις πινακίδες του Ι.Χ., οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδίδουν το «πάσο» που θα τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. 

«Πριν από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια πλατφόρμα, έτσι ώστε οι εξαιρέσεις να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα με κωδικό QR ώστε με κωδικούς taxis και την πινακίδα του αυτοκινήτου, οι δικαιούχοι να μπαίνουν και να εκδίδουν τον κωδικό της εξαίρεσης του οχήματος από τον δακτύλιο» ανέφερε ο Κυρ. Πιερρακάκης.

«Θα υπάρχει ένα site όπου θα υπάρχουν δυο link, το ένα θα οδηγεί στην πλατφόρμα του gov.gr για τους κατόχους υβριδικών αυτοκίνητων ή τις αντίστοιχες κατηγορίες και το άλλο θα οδηγεί στην πλατφόρμα για τους μόνιμους κατοίκους», ανέφερε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να «πετάξει έξω» χιλιάδες Ι.Χ. με φυσικό αέριο, επιτρέποντας μόνο τα εργοστασιακά οχήματα, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL