Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ / «Άρση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Πολωνία, χθες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ / «Άρση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Πολωνία, χθες»

facebook/arvanitiskosta

Να συμμορφωθεί με τις θεμελιώδεις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να άρει την απαγόρευση των αμβλώσεων καλούν την κυβέρνηση της Πολωνίας οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης και Κώστας Αρβανίτης, ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια του ΕΚ με αφορμή τον ένα χρόνο από την de facto απαγόρευση των εκτρώσεων στη χώρα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεση άρση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Πολωνία εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες και σε όσους υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα αυτή.

«Αναφαίρετο το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση και τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα. Η υπερσυντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας οφείλει να συμμορφωθεί με τις θεμελιώδεις Αρχές της Ένωσης», τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Κώστας Αρβανίτης από την πλευρά του σημειώνει ότι τον τελευταίο χρόνο, η πολωνική κυβέρνηση αρνείται στις γυναίκες της Πολωνίας την πρόσβαση σε ασφαλή έκτρωση, επιστρέφοντας σε σκοτεινές εποχές.

«Αλληλεγγύη στις γυναίκες που ουσιαστικά εξαναγκάζονται να συνεχίσουν μια εγκυμοσύνη παρά τη θέλησή τους ή να καταφύγουν σε μη ενδεδειγμένες μεθόδους έκτρωσης που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έμπρακτα για την υγεία τους, την αξιοπρέπειά τους, την ελευθερία τους και τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα.

» Αλληλεγγύη σε όσες και όσους υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Πολωνία και εκφράζονται δημόσια κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων παρά τη συνεχή δίωξη από το κράτος, την αστυνομία, τους εισαγγελείς και τους ακροδεξιούς παράγοντες.

» Απαιτούμε από την πολωνική κυβέρνηση να πάψει να αδιαφορεί προκλητικά για τον κίνδυνο για την υγεία και την ίδια τη ζωή των γυναικών, απόρροια του αποκλεισμού τους από τη νόμιμη και ασφαλή πρόσβαση στις εκτρώσεις» σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολωνική κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί με τις Θεμελιώδεις Αρχές της Ένωσης και να σεβαστεί, έστω και τώρα, το δικαίωμα των Γυναικών στην Αυτοδιάθεση και τα Αναπαραγωγικά τους Δικαιώματα.

» Άρση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Πολωνία, χθες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL