Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Δημοσθένης Σαρηγιάννης / 5.000 κρούσματα την ημέρα το Νοέμβριο – Θα πάρουμε αναγκαστικά μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοσθένης Σαρηγιάννης / 5.000 κρούσματα την ημέρα το Νοέμβριο – Θα πάρουμε αναγκαστικά μέτρα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ
(INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Σημαντική είναι η επιδείνωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρας και οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι εκ νέου.

Η νέα εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, μιλάει για «5. 000 και παραπάνω κρούσματα μέσα στο Νοέμβρη, αν δεν πάρουμε μέτρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής περιέγραψε γλαφυρά την κατάσταση στην αντιμετώπιση της πανδημίας όχι μόνο τώρα αλλά και γενικότερα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές στη διαχείριση της κυβέρνησης, ότι δεν παίρνει έγκαιρα μέτρα.

«Το δυστυχές αυτές της ιστορίας τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι ενώ παίρνουμε τα δείγματα, τα σήματα δεν παίρνουμε μέτρα γιατί ακόμα δεν είναι ανησυχητικά και μετά έρχονται σκληρά μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε αύξηση κρουσμάτων, μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε μία σημαντική αύξηση, 5000 και παραπάνω κρούσματα, αλλά η αύξηση αυτή θα μας αναγκάσει να λάβουμε νέα μέτρα» είπε προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα μέτρα.

«Στη Θεσσαλονίκη άλλωστε ήδη έχουμε πρόβλημα και νοσοκομεία» επισήμανε και πρόσθεσε «34 νεκροί την ημέρα κατά μέσο όρο είναι ένα νούμερο που δεν μπορώ να δεχτώ».

«Από τις 25 του Οκτώβρη θα έχουμε μία αυξητική πορεία στη διασπορά της πανδημίας» σημείωσε ο ίδιος και παρότρυνε τον ΕΟΔΥ να αυξήσει τα τεστ σε τουλάχιστον «200.000 παραπάνω την ημέρα από αυτά που γίνονται ώστε να σπάσει η αλυσίδα διασποράς, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «τον τελευταίο καιρό έχουμε πέσει στον αριθμό των τεστ».

«Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», ξεκαθάρισε, ενώ επενέλαβε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL