Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.2°C
0 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.4°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 66%
Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Απελπιστική η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι με τις σκηνές πάνω στα λασπόνερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Απελπιστική η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι με τις σκηνές πάνω στα λασπόνερα

αρκαλοχώρι

Σε σκηνές και αυτοκίνητα πέρασαν το βράδυ οι κάτοικοι στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, με την κακοκαιρία  «Μπάλλος» να τους δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

αρκαλοχώρι

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου όπου είναι στημένες οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους έχει πλημμυρίσει. Οι σκηνές δεν διαθέτουν θέρμανση, με τους πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους μόνο κουβέρτες.

αρκαλοχώρι 1

Ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας καλούνται να επιβιώσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες  χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δύο γυναικών που μένουν στο Κλειστό του Αρκαλοχωρίου παρέα με μηχανή οξυγόνου.

αρκαλοχωρι

Οι φωτογραφίες με ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει τη στέγη τους μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, να φοράνε κουβέρτες προκαλούν σοκ.

 

αρκαλοχώρι 4
αρκαλοχώρι 3

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή 70 είναι συνολικά τα άτομα που φιλοξενούνται στο κλειστό μπάσκετ του Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για εμβολιασμένους πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ από τον οικισμό Γάσι Αρκαλοχωρίου εκεί που φιλοξενούνται σε σκηνές 20 άνθρωποι -ανάμεσά τους και ένα παιδί 1,5 έτους- η κατάσταση ήταν απελπιστική με τις σκηνές να είναι πάνω στα λασπόνερα και τους ανθρώπους να προσπαθούν με φτυάρια πρόχειρα να ανοίξουν μια δίοδο στο νερό.

Τελικά, οι 15 εξ αυτών και το παιδί αποχώρησαν και φιλοξενήθηκαν τη νύχτα σε άλλους χώρους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL