Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Γήπεδο ΑΕΚ / Παραλίγο εμπλοκή με ευθύνη Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γήπεδο ΑΕΚ / Παραλίγο εμπλοκή με ευθύνη Πατούλη

ΑΕΚ

Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αφού το απαιτούμενο συνοδό έργο της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου επηρεάζει το άνοιγμα των θηρών του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Με ευθύνη του Γ. Πατούλη προ ημερών έμεινε απλήρωτη η κατασκευαστική εταιρεία Ιntrakat που εκτελεί τα έργα υπογειοποιήσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για δημόσιο έργο, που συμβάλλει στη διευθέτηση της κυκλοφοριακής κίνησης από και προς το γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο είχε σχεδιαστεί επί διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια και άρχισε να υλοποιείται τον Δεκέμβριο του 2019 επί διοίκησης Πατούλη!

Όμως η αδιαφορία Πατούλη για την πληρωμή της κατασκευάστριας εταιρείας, παρά το έγγραφο αίτημά της, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, με τον ισχυρό άνδρα των κιτρινόμαυρων Δημήτρη Μελισσανίδη να ζητάει εξηγήσεις. Ο δε Πατούλης, προκειμένου να αποσοβήσει τη μήνη των φιλάθλων της ΑΕΚ, που αναμένουν το πολυπόθητο γήπεδό τους, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος πως «δεν υπάρχει καμία διακοπή στις εργασίες του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υλοποιείται κανονικά, εντός χρονοδιαγραμμάτων και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής». Η κατηγορηματική διάψευση από την πλευρά Πατούλη, όμως, προκάλεσε την αντίδραση της Ιntrakat, με την αξίωση της εταιρείας να πληρωθεί τον ενδέκατο λογαριασμό...

Ως εκ θαύματος, το απαιτούμενο ποσό βρέθηκε και η κατασκευάστρια εταιρεία μάς ενημέρωσε ότι έχει «άριστη συνεργασία» με την Περιφέρεια Αττικής και πως το πολυπόθητο έργο για το πολυπόθητο γήπεδο «προηγείται κατασκευαστικά του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος». Η ίδια, μάλιστα, η κατασκευάστρια εταιρεία μας ενημέρωσε ότι «δεσμεύεται για την έγκαιρη και άρτια τεχνικά ολοκλήρωσή του». Βέβαια, για να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ισχυρού άνδρα των κιτρινόμαυρων Δ. Μελισσανίδη με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και κάπως έτσι λύθηκε η πρώτη «παρεξήγηση»...

Όμως, αποκαλύψεις έρχονται από την τέως περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που δεν εκθέτουν μόνον τον Γ. Πατούλη, αλλά φθάνουν μέχρι το υπουργείο Ανάπτυξης και την πολιτική του ηγεσία...

Με την επισήμανση ότι «το έργο της υπογειοποίησης, σύμφωνα με την τελευταία παράτασή του, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 9.11.2021, δηλαδή σε έναν μήνα από σήμερα!», η Ρ. Δούρου ρωτά τον Γ. Πατούλη «γιατί δεν πλήρωσε την ανάδοχο εταιρεία».

Η ερώτηση είναι σαφέστατα ρητορική, γιατί, όπως αποκαλύπτει η Ρ. Δούρου, την 1η Ιουνίου 2021, με απόφασή του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης ενέκρινε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ απαιτούνται 14,5 εκατ. ευρώ! Αρχικώς είχαν προϋπολογιστεί για το έργο 20 εκατ. ευρώ, αλλά έχουν πληρωθεί εντάλματα μόλις 5,5 εκατ. ευρώ!

«Πρακτικά το έργο έχει μείνει χωρίς πιστώσεις, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, παρά τις οχλήσεις της αναδόχου εταιρείας να σταματήσει το έργο» επισημαίνει η Ρ. Δούρου. «Έχει κάθε λόγο λοιπόν να ανησυχεί ο κόσμος της ΑΕΚ» τονίζει η Ρ. Δούρου, προσθέτοντας: «Σ’ αυτόν τον κόσμο οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο περιφερειάρχης Αττικής με επιχειρήματα και όχι με 'μαγκιές'». «Να μην μπερδεύεται και να μην μπερδεύει, λοιπόν, ο κ. Πατούλης. Εξηγήσεις οφείλει να δώσει τεκμηριωμένα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, στον Ερασιτέχνη και στον λαό της ΑΕΚ» καταλήγει η Ρ. Δούρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL