Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Νίκος Δήμου κατά Κώστα Μπακογιάννη / «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και – σίγουρα – και τα κονδύλια μας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Δήμου κατά Κώστα Μπακογιάννη / «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και – σίγουρα – και τα κονδύλια μας»

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ
PHOTO EUROKINISSI

«Αντί να οπισθοχωρήσετε τάχιστα, εξοικονομώντας και χρήματα από τον προϋπολογισμό σας, συνεχίζετε τον αδιέξοδο (κυριολεκτικά) αγώνα και επιμένετε», σημειώνει ο Νίκος Δήμου σε κείμενό του το οποίο απευθύνεται στον Κώστα Μπακογιάννη μέσα από το blog του.

Ο γνωστός αρθρογράφος με «χειρουργικό» τρόπο αποδομεί τον σχεδιασμό του Κώστα Μπακογιάννη, μα κυρίως επικρίνει την εμμονή του στον λάθος σχεδιασμό όπως περίτρανα αποδείχθηκε στην πράξη.

«Αγαπητέ δήμαρχε, έχω την εντύπωση πως έχετε παγιδευτεί μέσα σε μία ιδέα, που στα χαρτιά και τις μακέτες μπορεί να φαινόταν ωραία – αλλά στην πράξη απέτυχε παταγωδώς. Και αντί να οπισθοχωρήσετε τάχιστα, εξοικονομώντας και χρήματα από τον προϋπολογισμό σας, συνεχίζετε τον αδιέξοδο (κυριολεκτικά) αγώνα και επιμένετε», σημειώνει ο Νίκος Δήμου.

Και συνεχίζει: «Εσείς, δήμαρχε, αντί να ανοίξετε χώρους, στενέψατε και τους παλιούς… Λες και θα βγει κανένας Αθηναίος να κάνει τον περίπατό του στο κέντρο της πόλης, αναπνέοντας  καυσαέριο και σκοντάφτοντας σε ζαρντινιέρες. Η ποδηλατάδα στην Πανεπιστημίου ακούγεται σαν κακό αστείο».

Ο Νίκος Δήμου αναφέρεται σε δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα της οποίας κατέδειξε ότι το 83% των ερωτηθέντων περιοίκων και περαστικών είναι δυσαρεστημένοι με την όλη υπόθεση και δηκτικά του αναφέρει: «Αν τώρα θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως ο δήμαρχος του 17%, σας συλλυπούμαι από τώρα... »

Και το σημείωμά του, η ανοιχτή επιστολή προς τον Κώστα Μπακογιάννη κλείνει με μια προτροπή: «Δήμαρχε, όπισθεν ολοταχώς! Δεν ξέρω ποιος ονειροβάμων πολεοδόμος σας πήρε στο λαιμό του – αλλά έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και – σίγουρα – και τα κονδύλια μας. (Δικά μας είναι – το θυμάστε;)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL