Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Θεσσαλονίκη / Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

EΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φωτ: www.902.gr/

Συνεχίζονται οι φασιστικές προκλήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα 15 ακροδεξιών ατόμων πραγματοποίησαν επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια εξόρμησης τους στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη μεταφέροντας το κάλεσμα για συγκέντρωση στην Σταυρούπολη. 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμα και taser τραυματίζοντας τρία άτομα εκ των οποίων στα δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και αναζητούν τους δράστες.

Η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης ομάδας φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη Νικολέτα Θεογνώστου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δήλωση της καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς

Μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 14 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση. 

«Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, είναι βαθιά γελασμένοι»

«Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL