Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ανοιχτή Πόλη / Να δοθούν στους δημότες τα γήπεδα του Αττικού Άλσους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη / Να δοθούν στους δημότες τα γήπεδα του Αττικού Άλσους

Ανοιχτη Πόλη

Την ξαφνική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού χέρι - χέρι με την Περιφέρεια Αττικής να παραχωρήσει σε ιδιώτες τα γήπεδα Αντισφαίρισης του Αττικού Άλσους, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ανοιχτή Πόλη βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών που διαμαρτύρονται και στηρίζει τη θέση τους να δοθούν και πάλι τα γήπεδα τένις στους πολίτες για να τα χρησιμοποιούν ελεύθερα, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα.

Ανοιχτή Πόλη

Ωστόσο με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δοθούν τα γήπεδα αποκλειστικά προς εκμετάλλευση σε αθλητικά σωματεία, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ζητείται χρηματικό αντίτιμο από τον κόσμο, τονίζουν.

ανοιχτη Πόλη 2

Παράλληλα η Ανοιχτή Πόλη ζητά την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων ώστε αυτός ο δημόσιος χώρος να αποδοθεί πλήρως στους δημότες της Αθήνας.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

«Η χρήση των γηπέδων Αντισφαίρισης του Αττικού Άλσους ήταν ελεύθερη για τους πολίτες για πάνω από 10 χρόνια, ενώ παράλληλα υλοποιούνταν προγράμματα δωρεάν προπονήσεων για ενήλικες και παιδιά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ξαφνικά, πριν από ένα μήνα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχώρησε τη χρήση και εκμετάλλευση των γηπέδων τένις σε ιδιώτη και συγκεκριμένα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας.
Είχε προηγηθεί η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Αττικής που έδινε την δυνατότητα στην ΓΓΑ να παραχωρεί τη χρήση κι εκμετάλλευση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους σε αθλητικά σωματεία.
Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και των αθλουμένων, γι' αυτό και ήμασταν κοντά τους στη χτεσινή τους κινητοποίηση στο Αττικό Άλσος. Απαιτούμε την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων ώστε αυτός ο δημόσιος χώρος να αποδοθεί πλήρως στους δημότες της Αθήνας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί τους για:

  • την ανάκληση της τροποποιημένης σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,
  • την ανάκληση της απόφασης της ΓΓΑ για την παραχώρηση των τεσσάρων γηπέδων τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας και
  • την επιστροφή της διαχείρισης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL