Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Το ατύχημα στον αγώνα καρτ της Πάτρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ατύχημα στον αγώνα καρτ της Πάτρας

ΚΑΡΤ

Η συμπάθειά μας για τον μικρό Φώτη που τραυματίτηκε στην Πάτρα από ανατροπή αυτοκινήτου καρτ δεν μπορεί να επισκιάσει τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες μας για τις συνθήκες ασφαλείας τέτοιων αγώνων μέσα στην πόλη. Ούτε πρέπει ν’ αποτελέσουν «έπεα πτερόεντα» ενδεχόμενα λάθη ή παραλείψεις που υπήρξαν ενώ θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Ειπώθηκε αλλά και γράφτηκε στον τοπικό Τύπο ότι το καρτ που ξέφυγε από την πορεία του προσέκρουσε σε άλλο και ανατράπηκε, με συνέπεια να πέσει πάνω στους θεατές - «βρήκε σε μια λακκούβα».

Αν πράγματι συνέβη αυτό, τότε οι ανησυχίες μας εντείνονται και το ερώτημα είναι ποια δημόσια επιτροπή που έδωσε άδεια για τον αγώνα έλεγξε το οδόστρωμα και το βρήκε ασφαλές. Υπάρχει τέτοια έκθεση αυτοψίας τής διαδρομής πριν την έγκριση του αγώνα;

Διότι αν ένα καρτ σε αγώνα επίδειξης είχε τέτοιο ατύχημα, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε σε κανονικό αγώνα, όπου, λόγω ανταγωνισμού, αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες!

Το βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πώς τα προστατευτικά «ζέρσεϊ» είναι σχεδόν σε επαφή με τα κάγκελα που χωρίζουν τους θεατές. Γιατί δεν υπήρχε η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους; Υπάρχουν γραπτές συστάσεις από την επιτροπή που έλεγξε και αδειοδότησε τον αγώνα στους διοργανωτές;

Οι Πρώτες Βοήθειες στον άτυχο νεαρό δόθηκαν άμεσα από τη γιατρό τού αγώνα και τους διασώστες τού ΕΕΣ.  Όμως το ασθενοφόρο - μονάδα δεν επετράπη να φτάσει στο σημείο του ατυχήματος, ούτε και η μηχανή του ΕΚΑΒ με τον εκπαιδευμένο διασώστη, αλλά το παιδί μεταφέρθηκε από απλό ασθενοφόρο σε άλλο σημείο, στο λιμάνι, όπου το παρέλαβε το ειδικό ασθενοφόρο - μονάδα του ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο κι έπειτα, διασωληνωμένο, διακομίστηκε με ασφάλεια στην Μονάδα Παίδων του ΠΠΝΠ όπου και νοσηλεύεται.

Ασφαλώς και οι αγώνες καρτ στην πόλη προσφέρουν θέαμα.  Όμως, επειδή ακριβώς γίνονται μέσα στην πόλη, χρειάζεται τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα, ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος ατυχήματος.

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, διευθυντής ΕΣΥ, πρώην πρόεδρος ΕΣΚΑΝ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL