Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σεισμοί σε Θήβα - Κρήτη / Τι λέει ο Άκης Τσελέντης – Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμοί σε Θήβα - Κρήτη / Τι λέει ο Άκης Τσελέντης – Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχολεία

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑ
PHOTO FACEBOOK/AKIS TSELENTIS

Ένας νέος σεισμός 3,7 της κλίμακας Ρίχτερ κούνησε το Αρκαλοχώρι ενώ στη Θήβα σημειώθηκαν 85 ασθενείς σεισμοί τις τελευταίες 24 ώρες με τον μεγαλύτερο να είναι στους 3,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο με τον καθηγητή Άκη Τσελέντη και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και να επισημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και να αποφεύγουν τα πετρόχτιστα σπίτια και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχολεία.

Σεισμοί στη Θήβα

Ο Άκης Τσελέντης χαρακτήρισε σε ανάρτησή του απαράδεκτα τα σχολεία, αναρτώντας και φωτογραφία από ένα σχολείο στη Θήβα.

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑ
Photo Facebook/Akis Tselentis

Όπως επισημαίνει «Μολονότι τα γεγονότα είναι μικρά η συνεχής καταπόνηση του δομικού ιστού έστω και με μικρούς σεισμούς τον καθιστά πολύ ευάλωτο και παραδείγματα όπως αυτό που δείχνω που είναι από ένα σχολείο στη Θήβα που επισκέφτηκα πριν λίγες βδομάδες είναι απαράδεκτα».

Όσον αφορά τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, αναφέρει ότι πρόκειται για μικρές δονήσεις από 1,6 έως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο τελευταίος σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 21.29. Το επίκεντρο του ήταν 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης και το εστιακό βάθος του ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.

Σεισμοί στην Κρήτη

Με αφορμή τον σεισμό των 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε την Παρασκευή το πρωί στο Αρκαλοχώρι, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου επισημαίνει ότι «το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα κινούνται σε αυτά τα επίπεδα».

Υπό παρακολούθηση έχει τεθεί και το ρήγμα του Γιούχτα μετά από την εμφάνιση μικρής σεισμικής δράσης στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL