Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Γονείς κατά κυβέρνησης / «Υπάρχει αδιαφορία - Δεν άνοιξαν σωστά τα σχολεία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γονείς κατά κυβέρνησης / «Υπάρχει αδιαφορία - Δεν άνοιξαν σωστά τα σχολεία»

σχολείο - παιδιά
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Την έντονη ανησυχία των γονέων για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία, αλλά και την οργή τους προς το υπουργείο Παιδείας τόσο για τη μη υιοθέτηση μέτρων προστασίας των παιδιών όσο και για το πρωτόκολλο 50+1% για το κλείσιμο τμημάτων, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής Βαγγέλης Φιλέρης.

«Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία» υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89. «Πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις. Προσωπικό καθαρισμού περισσότερο και πρέπει να υπάρχει εθελοντικός εμβολιασμός στα σχολεία» σημείωσε.

«Δεν άνοιξαν σωστά τα σχολεία. Υπάρχει μια αδιαφορία όσον αφορά ατην υγεία των παιδιών μας. Υπάρχει οργή, ανησυχία. Υπάρχει αγωνία. Πού θα πάει αυτή η ιστορία;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, για τη μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας, έφερε ως παράδειγμα ότι στο Αιγάλεω για 65 σχολεία έχουν μόνο 37 καθαρίστριες.

«Το υπουργείο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα διότι κοστίζουν»

«Είναι αδιανόητο να κλείνει μια τάξη με το 50+1 που είπε η υπουργός. Δεν μπορεί ένα τμήμα που έχει 27 παιδιά και αρρωσταίνουν τα 5, οι υπόλοιποι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Ο εκπαιδευτικός πώς μπορεί να μπαίνει άφοβα μέσα στην τάξη να διδάξει. Δεν μπορεί να γίνει αυτό» επισήμανε ο Β. Φιλέρης.

«Έχουμε πανδημία εδώ και τόσο καιρό και το υπουργείο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα που έπρεπε, διότι κοστίζουν» συνέχισε ακόμη. «Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουν τα σχολεία. Ανησυχούμε με την αύξηση των κρουσμάτων. Το σχολείο είναι ο χώρος των παιδιών» ανέφερε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα στα σχολεία δεν είναι οι 15 αρνητές γονείς σε 14 χιλιάδες σχολεία. Αυτή η μερίδα μπορεί να δημιουργεί φασαρία και μπελάδες, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως είπε. «Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα, και δεν πρέπει να τους δίνουμε τόση προβολή» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL