Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Τήνος – Ανεμογεννήτριες / Εννέα τραυματίες – «Τα σώματα ασφαλείας έγιναν προσωπικό security ιδιωτικής εταιρίας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τήνος – Ανεμογεννήτριες / Εννέα τραυματίες – «Τα σώματα ασφαλείας έγιναν προσωπικό security ιδιωτικής εταιρίας»

ΤΗΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
photo/ Facebook/ Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Σοβαρά επεισόδια με εννέα τραυματίες σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Τήνο, όπου όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή Τριπόταμος.

ΤΗΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
photo Facebook/Η Τήνος κατά των ανεμογηννητριών

Στο νησί επικρατούσε αναβρασμός μετά τον αποκλεισμό του λιμανιού από τις 22:00 έως τις 1:00 για την αποκλειστική χρήση του από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες.

ΤΗΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
photo/ Facebook/ Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του χωριού Τριπόταμος προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άτομα.

ΤΗΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
photo Facebook/ Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

Όπως αναφέρει η ομάδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook, δυο από τους τραυματίες διανυκτέρευσαν στο Κέντρο Υγείας εξαιτίας των τραυμάτων που φέρουν στο κεφάλι.

«Εκδορές, μώλωπες, ράμματα στο μάτι είναι μερικά από τα τραύματα που καταγράφονται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Οργή γιατί σε ένα νησί υπάρχει ένα εν λειτουργία ασθενοφόρο, αλλά πέντε (!) μόνιμα περιπολικά. Για «την δική μας ασφάλεια». Οργή για την χρήση βίας στους συνανθρώπους μας με σκοπό την προστασία μιας επένδυσης. Οργή για την χρήση παράνομου εξοπλισμού και συγκεκριμένα πτυσσόμενου γκλοπ, που σύμφωνα με μαρτυρίες, χρησιμοποιήθηκε προς συνετισμό. Οργή για την επιλεκτική όραση και την απαξιωτική συμπεριφορά της τοπικής αστυνομίας στις καταγγελίες των πολιτών σε ό,τι αφορά τις παρανομίες της εταιρείας».

Διάβημα διαμαρτυρίας σε Θεοδωρικάκο

Ο δήμαρχος Τήνου με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μεταφέρει τις καταγγελίες για «πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου συντοπίτες μας, μεταξύ αυτών και ο πρώην Δήμαρχος Εξωμβούργου κ. Ν. Δελασούδας, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Τήνου».

https://youtu.be/jQjXjLHSEG8

Όπως επισημαίνει «Το κλίμα στην τοπική κοινωνία είναι βαρύ και τεταμένο, δεδομένου ότι οι εικόνες αυτές και οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι διαμαρτυρόμενοι-συμπολίτες μας από αστυνομικές δυνάμεις είναι πρωτοφανείς για την τηνιακή κοινωνία, που διακατέχεται από βαθιά ειρηνική και φιλήσυχη κουλτούρα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!  Φτάνει!»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Τήνου καταδικάζει την καταστολή και τη βία καθώς και τη μετατροπή των σωμάτων ασφαλείας του νησιού σε προσωπικό security μιας ιδιωτικής εταιρίας!

«Καταδικάζουμε τον αποκλεισμό του λιμανιού της Τήνου από τις 22:00 έως τις 1:00 για την αποκλειστική χρήση του από ιδιωτική εταιρία.

Καταδικάζουμε την επανειλημμένη απαξίωση και καταστολή της βούλησης του Τηνιακού λαού να προστατέψει το νησί του. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!  Φτάνει!».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL