Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Περιφέρεια Αττικής / Δικαστικός κόλαφος κατά Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιφέρεια Αττικής / Δικαστικός κόλαφος κατά Πατούλη

ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Τον σάλο που είχε ξεσηκώσει η απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη να παρακάμψει το υπηρεσιακό συμβούλιο και να μετακινήσει ανώτερο υπάλληλο σε υπηρεσία άλλη περιφερειακής ενότητας δικαίωσε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Τον Νοέμβριο του 2020 ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με απόφασή του μετακίνησε τον προϊστάμενo από την έδρα του Νότιου Τομέα Αττικής στον Δυτικό Τομέα Αττικής. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του συλλόγου εργαζομένων, καθώς είχε παρακαμφθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Και ενώ ο προϊστάμενος υπέβαλε αίτηση θεραπείας στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αυτή απορρίφθηκε σιωπηρώς, δηλαδή δεν εξετάστηκε ποτέ και άρα το αίτημα του προϊσταμένου για ακύρωση της απόφασης του περιφερειάρχη πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Ακολούθως, ο προϊστάμενος υπέβαλε αίτημα για ακύρωση της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που το απέρριψε ρητά. Ο προϊστάμενος λοιπόν έκανε προσφυγή με αίτημα ακύρωσης της απόφασης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, προκειμένου να επανέλθει στη θέση του.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον δικαίωσε, καθώς παραδέχθηκε ότι η μετακίνησή του είναι παράνομη. Κι αυτό γιατί έπρεπε η απόφαση του περιφερειάρχη να δικαιολογεί τη μετακίνηση του προϊσταμένου σε άλλη οργανική μονάδα μόνον για «λόγους εξαιρετικής υπηρεσιακής ανάγκης», γιατί σε κανονικές συνθήκες η μετακίνηση ισχύει μόνον για απλούς υπαλλήλους και όχι για διευθυντικά στελέχη. Σημειωτέον ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή.

«Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί αφορά όλους τους εργαζόμενους των Περιφερειών και βάζει φρένο σε ανάλογες ενέργειες των περιφερειαρχών», τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, καθώς, όπως εξηγεί, συνιστά «νομολογία» κόντρα σε όλες τις αυθαίρετες τιμωρητικές, εξοντωτικές μετακινήσεις.

Η δικαστική απόφαση «ήρθε να χτυπήσει την αλαζονεία της Περιφερειακής Αρχής της Ν.Δ. και των υπηρεσιακών της στηριγμάτων, που κατά παραγγελίαν υλοποιούν τα ‘θέλω’ της και τις επιταγές της, που με την πάγια πλέον τακτική της αρνήθηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων να απευθυνθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να παρουσιάσουν τα επιχειρήματα κατά των αυθαίρετων ‘μετακινήσεων’, να απαντήσουν στις αντιδραστικές - φασιστικές φωνές του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ωρύονταν ότι οι ‘αυθαίρετες’ μετακινήσεις αποτελούν εργοδοτικό δικαίωμα!» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL