Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Efood / Νέα αναδίπλωση, χωρίς να πείθει ότι ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Efood / Νέα αναδίπλωση, χωρίς να πείθει ότι ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Διανομέας ντελίβερι efood
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε δεύτερη αναδίπλωση προέβη η efood, χωρίς όμως να καταφέρνει να πείσει ότι ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Και αυτό γιατί από τη μία πλευρά ισχυρίζεται ότι η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι «αδιαπραγμάτευτη» από την άλλη πλευρά εξακολουθεί να παρέχει την «επιλογή» οι διανομείς να γίνουν «freelancers».

Οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να επιλέξουν εάν θα ανανεώσουν την υπάρχουσα σύμβασή τους με τους ίδιους όρους μετά τη λήξη της σύμβασης, ενώ οι προηγούμενοι εκβιασμοί ότι αν δεν αποδέχονταν την εργασιακή συνθήκη του «freelancers» θα τίθενται εκτός εταιρίας, δηλαδή θα απολύονταν, οφείλονταν σε «λανθασμένη επικοινωνία».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι θέτουν πλέον επιτακτικά την ανάγκη να μην είναι όμηροι των τρίμηνων συμβάσεων και αυτές να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Ταυτόχρονα η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων ζητά να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 115 συναδέλφων, παροχή όλων των ΜΑΠ που προβλέπει ο νόμος και κατάργηση της αξιολόγησης της εταιρείας που εντατικοποιεί την εργασία και έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί καθημερινά εργατικά ατυχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση του αρχικού μηνύματος της εταιρείας προκάλεσε κύμα οργής στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Το hashtag #cancel_efood έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα πρώτο trend στο Twitter.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αξιολόγηση της εταιρίας στη google έπεσε στο 1,1 με πλήθος αρνητικών σχολίων να τη συνοδεύουν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL