Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
ΠΟΣΠΕΡΤ / Απολύσεις και εντατικοποίηση στα ιδιωτικά κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΣΠΕΡΤ / Απολύσεις και εντατικοποίηση στα ιδιωτικά κανάλια

ΚΑΝΑΛΙΑ

Τις κυβερνητικές πολιτικές καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε κολίγους άλλων εποχών, αλλά και τις μεθοδεύσεις της «δωροδοκημένης με τη λίστα Πέτσα» εργοδοσίας των μεγαλοκαναλαρχών ενάντια στους εργαζόμενους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει καθεστώς απόλυτης αυθαιρεσίας στα ιδιωτικά κανάλια και ΜΜΕ, καθώς αναφορές μαρτυρούν την ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν οι εργοδότες μεγαλοκαναλάρχες ενάντια στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και στην εργασία ευρύτερα. Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτει μείωση θέσεων εργασίας, καθώς οι εργοδοσίες προχωρούν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις ειδικοτήτων στον τεχνικό κλάδο, στα πλατώ και τα masters. Επίσης αποκαλύπτει εντατικοποίηση της εργασίας στα κανάλια, καθώς όσο μειώνονται οι θέσεις εργασίας, τόσο επιφορτίζονται οι εργαζόμενοι τεχνικοί με καθήκοντα και αρμοδιότητες πέραν της ειδίκευσής τους και του τομέα ευθύνης τους. Παράλληλα, οι εργοδότες αυξάνουν τις ώρες εργασίας εκμεταλλευόμενοι το εργασιακό εκτρωματικό τοπίο που διαμόρφωσε ο νόμος Χατζηδάκη.

Πίσω από τις επιθέσεις της εργοδοσίας των καναλαρχών η ΠΟΣΠΕΡΤ βλέπει τους νόμους Λιβάνιου και τα ΜΜΕ και Χατζηδάκη για τα εργασιακά, μέσω των οποίων η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά την περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας. Ο νόμος Λιβάνιου, που χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες, μέσω της έμμεσης απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις άδειες, μειώνει το κατώτατο όριο εργαζόμενων ανά κανάλι, γεγονός που ήδη δρομολογεί απολύσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL