Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Χανιά / 40 μήνες φυλακή σε εργοδότη – Εκβίαζε εργαζόμενους και τους έπαιρνε πίσω τον μισθό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χανιά / 40 μήνες φυλακή σε εργοδότη – Εκβίαζε εργαζόμενους και τους έπαιρνε πίσω τον μισθό

Εργατικό Κέντρο Χανίων

Σε 40 μήνες φυλάκιση για εκβιασμό εργαζομένων κατ’ εξακολούθηση καταδικάστηκε εργοδότης, χθες Δευτέρα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, ύστερα από πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων.

Την υπόθεση προώθησε στη δικαιοσύνη το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ύστερα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων που έλαβε, σύμφωνα με τις οποίες ο εργοδότης τους, εκβιαστικά, τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι καταγγελίες, ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά «ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας».

«Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο. όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων. «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να το γνωρίζουμε…» σημειώνει.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL