Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Όλη η αντιπολίτευση ζητά την απόσυρση του διαγωνισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Όλη η αντιπολίτευση ζητά την απόσυρση του διαγωνισμού

ΒΟΥΡΟΣ

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος για την επιμονή του στην υπερκοστολογημένη σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού ύψους 3,72 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά υπό το βάρος της δικαστικής ήττας του δημάρχου, ο οποίος επέλεξε να στραφεί δικαστικά κατά του σωματείου των εργαζομένων υποβάλλοντας αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή που προστάτευε από τις πειθαρχικές και άλλες διώξεις τους τέσσερις υπαλλήλους της επιτροπής του διαγωνισμού που αρνούνται να παρανομήσουν και δεν προχωρούν στην αποσφράγιση των φακέλων των προσφορών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης ζήτησε από τον δήμαρχο Γ. Βούρο να αποσύρει τον διαγωνισμό για την υπερκοστολογημένη σύμβαση και ακολούθως να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή διάρκειας δύο μηνών προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού από μηδενική βάση. «Όλοι συμφωνούμε με την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, αλλά δυστυχώς οι μεθοδεύσεις και οι επιλογές της διοίκησης του δήμου σας έχουν φέρει, κύριε Βούρο, σε διαφωνία και με τις δημοτικές παρατάξεις, και με τους εργαζόμενους του δήμου» υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξανά Μαζί» Παντελής Γρετζελιάς. Εκφράζοντας, μάλιστα, τη γνώμη των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της δημοτικής υπηρεσίας του ηλεκτροφωτισμού. Ως εκ τούτου, ζήτησε να σταματήσει ο διαγωνισμός του ηλεκτροφωτισμού και να ξεκινήσει κατόπιν διαβούλευσης εκ νέου.

Καταγγελίες για παρατυπίες στον διαγωνισμό

Μαζί με το αίτημα για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης ήρθαν στην επιφάνεια καταγγελίες της αντιπολίτευσης κατά του δημάρχου Γ. Βούρου για σοβαρές παρατυπίες στον διαγωνισμό με αποσφράγιση των φακέλων «εκτός διαδικασιών», που «αυτομάτως εγείρουν ζήτημα ακυρότητας του διαγωνισμού».

«Έγκλημα εις βάρος των δημοτών» και «σκάνδαλο εις βάρος της πόλης» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών» και τέως δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας  Άρης Βασιλόπουλος τις μεθοδεύσεις Βούρου για να επιτύχει την υπερκοστολογημένη σύμβαση επιδιδόμενος σε επιθετικές ενέργειες προς τους δημοτικούς υπαλλήλους. «Μόνο με τέσσερις ψήφους στην Οικονομική Επιτροπή θα δώσετε 3,72 εκατ. ευρώ!» αναφώνησε ο  Άρης Βασιλόπουλος υπογραμμίζοντας: «Αυτή είναι η πιο μαύρη περίοδος της Αυτοδιοίκησης. Αυτή είναι μαύρη περίοδος επί ημερών της Ν.Δ!».

Φωτογραφικοί διαγωνισμοί

Μπαίνοντας στις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, ο τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών και δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Πολιτών» Γιώργος Ανεμογιάννης επικαλέστηκε σειρά παραδειγμάτων από πέντε δήμους, όπως της Σητείας, του Λαυρίου, της Ξάνθης, της Πύλης και των Καμένων Βούρλων, όπου η μελετητική εταιρεία οδηγεί σε συγκεκριμένο προμηθευτή λαμπτήρων. «Διάτρητη» χαρακτήρισε τη μελέτη οδοφωτισμού ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και υπάλληλος της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού Γιώργος Ορτατζόγλου.

Άρνηση Βούρου

Αποφεύγοντας να απαντήσει στο περιεχόμενο των καταγγελιών της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, ο δήμαρχος Γ. Βούρος επέμεινε στον διαγωνισμό για τον οδοφωτισμό χαρακτηρίζοντάς τον «βήμα για την πρόοδο». Στο κλείσιμο της τετράωρης συνεδρίασης ο δήμαρχος συνέχισε να αρνείται την απεργία - αποχή των εργαζομένων και επέμεινε ότι οι ορισμένοι υπάλληλοι στην επιτροπή διαγωνισμού «πρέπει να προχωρήσουν στην αποσφράγιση των φακέλων». Τέλος, ο δήμαρχος απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για τη σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL