Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Μίκης Θεοδωράκης / Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον εμβληματικό συνθέτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μίκης Θεοδωράκης / Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον εμβληματικό συνθέτη

Ο Μίκης Θεοδωράκης στη Μητρόπολη Αθηνών
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Αθάνατος!» πλήθος κόσμου συνόδευσε τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, που μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για την τελετή αποχαιρετισμού.

Στην τελετή βρέθηκεπλήθος εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας. Ανάμεσά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχθηκε αποδοκιμασίες από μερίδα των συγκεντρωμένων προσερχόμενος στη Μητρόπολη.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδευτόταν από τη Μπέττυ Μπαζιάνα, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

«Με σεβασμό και συγκίνηση, εκ μέρους όλων των Ελλήνων, αποχαιρετώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα είναι πάντα εδώ ένα άνθος φυτρωμένο στην ώριμη μνήμη όλων μας».  σημείωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ομιλία της.

«Στο φέρετρό σου σηκώνεται, υψώνει τη γροθιά της «κι αντριεύει και θεριεύει» η Ελλάδα!. Σύντροφε Μίκη, Είσαι «φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη»! Φως επαναστατικό «στην κορφή του Ολύμπου αριστερά»… Φως που «ολούθε λαμπυρίζει», όπως έγραψαν αυτές τις μέρες γερμανικές εφημερίδες. Ένα «φως που καίει». «Τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής»! Αθάνατος Μίκη!» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να φθάσει στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής αύριο Πέμπτη στις 7.30 το πρωί. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, από το λιμάνι της Σούδας και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Στη μία το μεσημέρι, θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Λίνα Νικολακοπούλου: «Η Κρήτη ετοιμάζεται να δεχθεί τον μεγαλύτερο Έλληνα της ζωής μας»

«Η Κρήτη ετοιμάζεται να δεχθεί τον μεγαλύτερο Έλληνα της ζωής μας, τον Μίκη Θεοδωράκη» δήλωσε η Λίνα Νικολακοπούλου, που αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον μεγάλο συνθέτη. "Εγώ περνώντας από τη σορό του, του είπα, «Ακουμπάει η Ελλάδα πάνω σου. Καλό του ταξίδι!» πρόσθεσε.

theodorakis mitropoli.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL