Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Απορρίφθηκε η αγωγή Βούρου κατά των δημοτικών υπαλλήλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Απορρίφθηκε η αγωγή Βούρου κατά των δημοτικών υπαλλήλων

ΒΟΥΡΟΣ

Θετική εξέλιξη συνιστά η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  να απορρίψει την αγωγή του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου κατά του σωματείου των εργαζομένων, με αξίωση του πρώτου να κηρυχθεί η απεργία - αποχή παράνομη και καταχρηστική. Χθες λοιπόν, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή του δημάρχου και με αυτόν τον τρόπο φαινόταν να μπαίνει φρένο στην εκφοβιστική συμπεριφορά του δημάρχου προς τους εργαζόμενους, που σκοπό είχε να τους αναγκάσει να προχωρήσουν στην κατακύρωση του υπερκοστολογημένου διαγωνισμού για τον οδοφωτισμό, ύψους 3,72 εκατ. ευρώ!

Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση Βούρου δεν δείχνει να ρίχνει τους τόνους. Έτσι λοιπόν, χθες το απόγευμα περιήλθε σε γνώση μας έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή του προέδρου της επιτροπής διαγωνισμού και καλεί τους τέσσερις δημοτικούς υπαλλήλους που ανήκουν στην επιτροπή διαγωνισμού να προσέλθουν σήμερα στις 8 π.μ. προκειμένου να κάνουν την αποσφράγιση των φακέλων.

Πρόκειται για είδηση που πάγωσε τα χαμόγελα των εργαζομένων, οι οποίοι νωρίτερα εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τη δικαστική απόφαση. Έκαναν μάλιστα λόγο «για μια πρώτη νίκη» απέναντι στις επίμονες επιδιώξεις του δημάρχου Γ. Βούρου να εκφοβίσει τους τέσσερις δημοτικούς υπαλλήλους να υπογράψουν την κατακύρωση του διαγωνισμού και να ανακηρύξουν ανάδοχο για το υπερκοστολογημένο έργο του ηλεκτροφωτισμού. Σημειωτέον ότι η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού έχει υποβάλει ήδη από την 7η Απριλίου 2021 αντι-πρόταση με βάση την οποία για το ίδιο έργο το κόστος ανέρχεται σε 1,1 εκατ. ευρώ και όχι 3,72 εκατ. ευρώ που είναι η πρόταση Βούρου. Επίσης, για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει καταγγελθεί ότι η διακήρυξή του περιλαμβάνει εξόφθαλμα φωτογραφικούς όρους, που διευκολύνουν συγκεκριμένη εταιρεία.

Έτσι λοιπόν, αναμένουμε αύριο το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ το ζήτημα των χειρισμών Βούρου θα συζητηθεί εν συνόλω στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας την Πέμπτη. Η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει πειστικές απαντήσεις από τον δήμαρχο Γ. Βούρο. Κι όλα αυτά στη σκιά δύο παραιτήσεων από την παράταξη Βούρου. Πρόκειται για την παραίτηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανθής Παπακώστα, η οποία στην επιστολή της δεν έκανε καμία αναφορά στο όνομα του δημάρχου. Ακολούθησε ακόμη μία παραίτηση, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λύσσανδρου Γεωργαμλή!

Η συνεδρίαση της Πέμπτης λοιπόν αναμένεται να είναι σε υψηλούς τόνους, καθώς η υπόθεση της σύμβασης ηλεκτροφωτισμού προέκυψε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2021, με την πρόταση για ανάληψη υποχρέωσης για πρόσληψη τεχνικού συμβούλου. Τότε, έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, που υπέβαλαν αντιπρόταση. Ενώ από τα τέλη Ιουλίου μέχρι σήμερα η διοίκηση Βούρου επιδιώξει να προχωρήσει η κατακύρωση του υπερκοστολογημένου διαγωνισμού, ύψους 3,72 εκατ. ευρώ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL