Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Αλλάζει τα φώτα στους δημοτικούς υπαλλήλους ο Βούρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Αλλάζει τα φώτα στους δημοτικούς υπαλλήλους ο Βούρος

ΒΟΥΡΟΣ

Ακόμα ένα βήμα στον αυταρχισμό κάνει ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος προκειμένου να επιτύχει την κατακύρωση της υπερκοστολογημένης σύμβασης για τον οδοφωτισμό ύψους 3,72 εκατ. ευρώ. Αυτή τη φορά, στρεφόμενος δικαστικά κατά των δημοτικών υπαλλήλων, επιδιώκει να τους τιμωρήσει ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να κηρύξει την απεργία - αποχή τού σωματείου εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών θα εκδοθεί τη Δευτέρα.

Η επιμονή του δημάρχου Γ. Βούρου, μάλιστα, στους φωτογραφικού τύπου όρους του διαγωνισμού -όπως έχει άλλωστε καταγγελθεί από τους δημοτικούς υπαλλήλους και τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις- έχει προκαλέσει και τριγμούς στην παράταξή του με την παραίτηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανθής Παπακώστα και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Λύσσανδρου Γεωργαμλή!

Παρ’ όλα αυτά, ο Γ. Βούρος κατέθεσε την 1η Σεπτεμβρίου 2021 αγωγή κατά του σωματείου των εργαζομένων του δήμου προκειμένου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία - αποχή, η οποία καλύπτει τους τέσσερις δημοτικούς υπαλλήλους που ανήκουν στην Επιτροπή Διαγωνισμού και δεν προχωρούν στην αποσφράγιση των φακέλων προκειμένου να κηρυχθεί ανάδοχος του έργου για τον οδοφωτισμό συνολικού κόστους 3,72 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει ότι στο κείμενο της αγωγής ο δήμαρχος Γ. Βούρος επικαλείται τις υπερεξουσίες που του δίνουν οι νομοθετικές παρεμβάσεις του τέως υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου προκειμένου να αναθέτει αποκλειστικά στην Οικονομική Επιτροπή τη διενέργεια διαγωνισμών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Η επίκληση στις υπερεξουσίες της Οικονομικής Επιτροπής από τον Γ. Βούρο είναι γιατί την 7η Απριλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εγκρίθηκε η πρόταση του σωματείου εργαζομένων που για το ίδιο φυσικό αντικείμενο της σύμβασης οδοφωτισμού το κόστος ανερχόταν 1,1 εκατ. ευρώ και όχι 3,72 εκατ. ευρώ που πρότεινε η δημοτική αρχή Βούρου. Και άρα τότε απώλεσε την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια τέτοια σύμβαση!

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, ανακύπτει μείζον ζήτημα χρηστής διοίκησης και χρηστής διαχείρισης των οικονομικών δημόσιων πόρων. Αυτό ακριβώς έχουν θίξει 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που έχουν καταθέσει στη Βουλή ήδη από τις 2 Ιουλίου 2021 και με πρώτο ερωτώντα τον Πάνο Σκουρλέτη. Επανερχόμενος στο ζήτημα με χθεσινή του δήλωση, ο Π. Σκουρλέτης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «σιωπά και εκτίθεται για τον οδοφωτισμό σε Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα, ενώ οι πολίτες απειλούνται με υπέρμετρες επιβαρύνσεις».

Με την επισήμανση ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την κατάθεση της ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης είπε: «Τα ερωτώμενα υπουργεία, που κλήθηκαν να απαντήσουν για όλα τα κορυφαία ζητήματα που αφορούν την ίδια τη διαδικασία, αλλά και τα τεχνολογικά πρότυπα που πρέπει να τηρούνται ή να διαμορφωθούν, έδειξαν με τη στάση τους το πώς αντιλαμβάνονται την κοινωνική λογοδοσία και τη διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον συνολικά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL