Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ελένη Τοπαλούδη / Δρόμος στο Διδυμότειχο παίρνει το όνομά της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελένη Τοπαλούδη / Δρόμος στο Διδυμότειχο παίρνει το όνομά της

Η Ελένη Τοπαλούδη

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης του Διδυμοτείχου θα πάρει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη. Πρόκειται για την οδό Βασιλέως Γεωργίου, η οποία θα πάρει το όνομα της μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Η Ελένη Τοπαλούδη, είχε δολοφονηθεί τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, όπου σπούδαζε από δύο νεαρούς άνδρες οι οποίοι και καταδικάστηκαν.

Σε μια περίοδο όπου οι γυναικοκτονίες στη χώρα αυξάνονται, όπως και τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, η αναγνώριση της Ελένης Τοπαλούδη ως σύμβολο παίζει καταλυτικό ρόλο. Σύμβολο μιας γυναίκας που χτυπήθηκε, βασανίστηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου στο GRTimes, «τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη», αλλά και «να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο».

Οι γονείς της Ελένης, «είναι αισιόδοξοι, ότι μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης θα μπορέσουν να βοηθηθούν άλλα παιδιά, ώστε να μην πέσουν σε τέτοια παγίδα και να προστατευθούν», αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης.

Σύντομα πρόκειται να τοποθετηθεί μνημείο της Ελένης Τοπαλούδη μπροστά από το δημαρχείο, με τον δήμο της πόλης να έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνεί με καλλιτέχνες ώστε να αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα γίνει το μνημείο, αλλά και τι θα αναπαριστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL