Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Επιμένει στον υπερκοστολογημένο οδοφωτισμό ο Βούρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Επιμένει στον υπερκοστολογημένο οδοφωτισμό ο Βούρος

ΒΟΥΡΟΣ

Επιμένει στην εξόφθαλμα υπερκοστολογημένη ανάθεση για τον οδοφωτισμό, ύψους 3,72 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος απειλώντας ακόμη και με πειθαρχική δίωξη τους τέσσερις δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι αρνούνται να παρανομήσουν και δεν συναινούν στην κατακύρωση του εκτός ορίων του νόμου διαγωνισμού.

Το σωματείο των εργαζομένων του δήμου σε ένδειξη συμπαράστασης στους τέσσερις υπαλλήλους έχει προκηρύξει απεργία - αποχή καθώς ήδη από τον Απρίλιο του 2021 έχει καταθέσει πρόταση της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία εγκρίθηκε την 7η Απριλίου με 19 υπέρ και 12 κατά για αγορά, τοποθέτηση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων για τον οδοφωτισμό με διάρκεια 9 ετών και κόστος μόλις 1,1 εκατ. ευρώ!

Οι πρώτες παραιτήσεις

Οι συνεχείς πιέσεις, όμως, του δημάρχου Γιάννη Βούρου στην κατεύθυνση της κατακύρωσης της υπερτιμολογημένης σύμβασης ύψους 3,72 εκατ. ευρώ έχει προκαλέσει, εκτός από την έντονη αντιπαράθεσή του με το σωματείο εργαζομένων, και τριγμούς στην παράταξή του.

Έτσι, λοιπόν, την παραίτησή της δήλωσε την 27η Αυγούστου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Παπακώστα. Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι η Α. Παπακώστα στην επιστολή παραίτησής της ευχαρίστησε τους πάντες πλην του δημάρχου Γ. Βούρου. Η ίδια, μάλιστα, επέλεξε να αποστείλει την επιστολή παραίτησής της από το επαγγελματικό της ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αναφέροντας την ιδιότητα της διευθύντριας διαφήμισης της ΑΕΚ.

Ακολούθησε την 30ή Αυγούστου η παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Λύσανδρου Γεωργαμλή! Ο παλαίμαχος, μάλιστα, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ επίσης δεν έκανε καμία αναφορά στην επιστολή παραίτησής του στον δήμαρχο Γ. Βούρο.

Εκφοβισμοί με πειθαρχικές κυρώσεις

Οι πιέσεις στους τέσσερις υπαλλήλους δεν εξαντλούνται στις απειλές από την διοίκηση Βούρου ότι «θα απολυθούν», «θα τους πάρουν τα σπίτια» ή «θα τους κυνηγήσει ο εργολάβος», όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων του δήμου.

Η διοίκηση Βούρου έκανε ένα βήμα παραπέρα και την 26η Αυγούστου εξέδωσε «εντέλλεσθε» προς τους τέσσερις υπαλλήλους προκειμένου την επομένη, 27η Αυγούστου, στις 7 το πρωί να συνεδριάσει η επιτροπή διαγωνισμού συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων και των αιρετών μελών, ώστε να «ολοκληρώσουν» τη διαδικασία αποσφράγισης του διαγωνισμού και ανάδειξης του αναδόχου.

Ο δήμαρχος, μάλιστα, στο έγγραφο πρόσκλησης για την εν λόγω συνεδρίαση ενημέρωνε τα υπηρεσιακά μέλη της επιτροπής ότι, στην περίπτωση που δεν προσέλθουν, θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις!

Απαντούν με απεργία - αποχή οι δημοτικοί υπάλληλοι

Απαντώντας στον εκφοβισμό Βούρου το σωματείο των εργαζομένων προκήρυξε απεργία - αποχή από τη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων του διαγωνισμού, που σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού έπρεπε να έχει γίνει τη 10η Αυγούστου.

«Κανένας συνάδελφός μας δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού» τονίζει στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων υπενθυμίζοντας ότι «το σωματείο μας έχει συνταχθεί με την πρόταση του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού με κόστος 1.090.842.80 ευρώ έναντι του κόστους 3.724.292.26 ευρώ που προκηρύχθηκε αυτός ο διαγωνισμός».

Ζητούν σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

Κόντρα στις μεθοδεύσεις Βούρου, η αντιπολίτευση έχει ήδη καταθέσει αίτημα για σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο υπογράφουν 16 δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της παράταξης του τέως δημάρχου  Άρη Βασιλόπουλου, προκειμένου τις αμέσως επόμενες ημέρες να συζητηθεί το ζήτημα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι εγκαλούν τον δήμαρχο για «αυθαιρεσία» εις βάρος «των υπαλλήλων που απειλούνται» και «των δημοτών, οι οποίοι και θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο». Στηλιτεύουν, μάλιστα, το γεγονός ότι «η δημοτική αρχή Βούρου όχι μόνο αυθαιρετεί, μη δίδοντας στα μέλη της επιτροπής το περιεχόμενο των φακέλων, που υποτίθεται πρέπει να μελετήσουν για να εγκρίνουν, αλλά και παρανομεί ζητώντας τους αναδρομικά την υπογραφή τους για συνεδρίαση επιτροπής διαγωνισμού η οποία ποτέ δεν συγκλήθηκε και δεν συνεδρίασε!».

Άρχισαν οι προσφυγές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς

Σημειωτέον ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι προσφυγές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς εκ μέρους των προμηθευτών για τη διακήρυξη των όρων του διαγωνισμού.  Ήδη εταιρεία - προμηθευτής έχει προσφύγει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), που κάνει λόγο για «φωτογραφικές» και «μη νόμιμες τεχνικές προδιαγραφές» στην προμήθεια λαμπτήρων, οι οποίοι από τους όρους της διακήρυξης δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα πιστοποίησης.

Επίσης η εταιρεία - προμηθευτής καταγγέλλει τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας για την «καταχρηστική απαίτησή» του ο προμηθευτής των λαμπτήρων να είναι ο κατασκευαστής και όχι ο έμπορος των λαμπτήρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL