Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Μάριος Θεμιστοκλέους / Η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάριος Θεμιστοκλέους / Η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί

Μάριος Θεμιστοκλέους
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Καθησυχαστικός για την λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας από αύριο 1η Σεπτεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αναστολής εργασίας για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν έχουν εμβολιαστεί, εμφανίστηκε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αυτή την στιγμή στην επιχείρηση εμβολιασμού κατά της covid-19 «βρισκόμαστε στο 58%-59% στο γενικό πληθυσμό, θα βελτιωθεί κάπως στην πορεία με τις δεύτερες δόσεις» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Την ίδια ώρα, όπως είπε, «μπαίνουν νέα ραντεβού» στο σύστημα, αν και «θα είμαι ειλικρινής, θα θέλαμε περισσότερα νέα ραντεβού». Σε κάθε περίπτωση, «είδαμε σημαντική αύξηση με την επιστροφή από τις διακοπές, ευελπιστούμε ότι θα διατηρηθεί».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική κατάσταση όσον αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που δόθηκε και ενεργοποιηθεί η διαδικασία αναστολών εργασίας για ανεμβολίαστους. «Έχουμε σημαντική αύξηση του ποσοστού των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει εντυπωσιακές αυξήσεις, από το 40% στο 90%», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, έτσι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα νοσοκομεία μας, οι υγειονομικοί, έχει εμβολιαστεί». 

Για τα λειτουργικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι δομές δημόσιας Υγείας από τις αναστολές εργασίας, υποστήριξε ότι «υπάρχουν τα σχέδια σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες. Με μεγαλύτερη ή μικρότερη δυσκολία τα κενά θα καλυφθούν. Από εκεί και πέρα θα πρέπει οι λίγοι υγειονομικοί που έχουν μείνει, να αποφασίσουν να εμβολιαστούν». Σε άλλο σημείο ο ίδιος είπε ότι «γενικότερα σε όλη την χώρα έχουμε 8%-10% αύξηση σε όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό. Είμαι πεπεισμένος ότι ειδικά τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη αυτό θα αυξηθεί, ώστε να έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό ανεμβολίαστων, που να μην διαταράσσει την λειτουργία των νοσοκομείων».

Επανέλαβε παράλληλα ότι «δεν θα δοθεί παράταση, είναι αρκετός ο καιρός που τους έχει δοθεί να εμβολιαστούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL