Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Γιώργος Ψυχογιός / Ερωτήματα προς την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των προσφύγων από το Αφγανιστάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Ψυχογιός / Ερωτήματα προς την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των προσφύγων από το Αφγανιστάν

Αφγανιστάν πρόσυφγες
EPA/AKHTER GULFAM

Ερωτήματα σχετικές με την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ εν όψει των προσφυγικών ροών από το Αφγανιστάν απευθύνει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει πώς θα διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές, την ώρα που Γερμανία και Ολλανδία ακυρώνουν τις επιστροφές στο Αφγανιστάν λόγω της επικράτησης των Ταλιμπάν.

«Η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα τους στέλνει εκεί όπου άνθρωποι κρεμιούνται από αεροπλάνα για να γλιτώσουν; Ή θα τους στέλνει με τη νέα ΚΥΑ πίσω στην Τουρκία όπου η Σύμβαση της Γενεύης δεν ισχύει πάρα μόνο για Ευρωπαίους πολίτες; Θα γεμίσει τις κλειστές υπερδομές - φυλακές στα νησιά που είναι και το μόνο που έχει κάνει με χιλιάδες ανθρώπους ως πρόθυμη των Ευρωπαίων για "ασπίδα" τους;

» Τι θα κάνει για να διεθνοποιήσει το ζήτημα στην ΕΕ που έχει μεγάλη ευθύνη και εμπλοκή στο Αφγανιστάν αλλά και τον ΟΗΕ; Τι θα κάνει για να υπάρξει επιτέλους συλλογική διαχείριση και πραγματική αλληλεγγύη από την ΕΕ στο προσφυγικό χωρίς να επιτρέπει την εργαλειοποίησή του από τη Τουρκία;» σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολιάζει ότι «η εκτίμηση του κ. Μηταράκη, εξάλλου, ότι δεν θα δεχτούμε ροές θυμίζει αυτό που έλεγαν, ότι με το που θα βγουν θα σταματήσουν τις ροές και μετά επικαλούνταν τους "γεωπολιτικούς λόγους"».

Καταλήγοντας, ο Γ. Ψυχογιός απαντά στις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για το 2015 ότι «θα ήταν πραγματικά εφιαλτικό να γυρίσουμε σε αυτό με κυβέρνηση ΝΔ που αποτρέπει το να τιμηθούν άνθρωποι που υπηρέτησαν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της ανθρωπιάς, όπως ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μηταράκης, μένοντας πιστός στην αντιμεταναστευτική ατζέντα της κυβέρνησης δήλωσε το πρωί στο Open δίχως ίχνος ενσυναίσθησης για το τι περνούν οι άνθρωποι που καλούνται να φύγουν από τα σπίτια τους και να μεταναστεύσουν ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL