Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Γαλάτσι / Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλάτσι / Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

Stav Roula Kyniska/FACEBOOK

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί μετά από καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, για τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων σκύλων σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου «Ο αστυνομικός έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και στόχευσε στην καρδιά του σκύλου».

Η καταγγελία σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του σκύλου έγινε από ένοικο της πολυκατοικίας που δεν ήθελε να καταβάλλει οφειλή κοινοχρήστων. Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτη του νεκρού πιτμπουλ, Κ. Νικολαΐδη, η ένοικος κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι την απείλησε, επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων απο τον περασμένο Νοέμβριο. «Οταν ηρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της».

Σύμφωνα με τον ίδιο είχαν ανέβει δύο - τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα όταν ανέβηκε ακόμη ένας, νεαρής ηλικίας «και ανεκπαίδευτος, όπως αποδείχτηκε». Ο σκύλος σύμφωνα με τον ίδιο, κινήθηκε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρά του, δαγκώνοντας παιγνιδιάρικα τον αστυνομικό στο πόδι, με τον αστυνομικό να φορά προστατευτικά και στα δύο πόδια του μέχρι τα γόνατα. Τότε ήταν που αστυνομικός «έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά».

Για το ίδιο περιστατικό η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ  έκανε ανάρτηση στο Facebook αποχαιρετώντας τον σκύλο της, κάνοντας λόγω για εν ψυχρώ δολοφονία. Αναφέροντας ότι βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή  απώλεια.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το περιστατικό. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL