Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Πυρκαγιά / Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τη μεγάλη φωτιά σε Σταμάτα - Ροδόπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά / Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τη μεγάλη φωτιά σε Σταμάτα - Ροδόπολη

Πυρκαγιά στη Σταμάτα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων προχώρησε το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Πρόκειται για τέσσερις μελισσοκόμους οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν είχαν καμία σχέση με τη φωτιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης σημείωσε ότι η πυρκαγιά δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ χαρακτήρισε ασφαλές το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά η φωτιά ξεκίνησε στις 11:30 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά μετά την ανάφλεξή της πέρασε από τους οικισμούς της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου τονίζοντας ότι ήταν άμεση η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή παραμένουν 310 πυροσβέστες, 112 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σύντομα τα συμπεράσματα των ανακριτικών αρχών

«Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και πολύ σύντομα θα έχουμε τα συμπεράσματα», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για μια «πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά» η οποία πέρασε μέσα από γειτονιές, τόνισε ότι «θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση το περιβάλλον, τους ευαίσθητους οικισμούς μέσα ή πέριξ των δασών της Αττική και τις ζωές των ανθρώπων».

Τέλος επέστησε την προσοχή των πολιτών τις επόμενες ημέρες οι οποίες είναι «εξαιρετικά δύσκολες» καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι «πολύ υψηλός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL