Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Παναγιώτης Αρκουμανέας / Σήμερα 3.000 κρούσματα και έρχεται συνεχής αύξηση - «Καρφιά» για τον ρυθμό εμβολιασμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παναγιώτης Αρκουμανέας / Σήμερα 3.000 κρούσματα και έρχεται συνεχής αύξηση - «Καρφιά» για τον ρυθμό εμβολιασμού

ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στον συνηθισμένο του ρόλο ως «λαγός» για την δημιουργία προσδοκίας αύξησης κρουσμάτων πριν αυτά ανακοινωθούν επίσημα, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά» υποστήριξε ο κ. Αρκουμανέας, αποδίδοντας το φαινόμενο στην «τρομακτική» ταχύτητα μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. που «είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων».

Τοποθετώντας και για σήμερα στην περιοχή των 3.000 τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα, ο κ. Αρκουμανέας προέβλεψε ότι «θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία, κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ, διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους». Σημειώνεται ότι την ίδια περίπου ώρα ο ερευνητής γιατρός Γιώργος Παυλάκης επαναλάμβανε ότι είναι προ των πυλών αριθμοί της τάξης των 10.000 κρουσμάτων την ημέρα.

Επίσης στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Μάριος Λαζανάς είχε αναφέρει ότι «κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια-δύο σε κάθε εφημερία τους, οι εισαγωγές αυξάνονται» και αφορούν ηλικίες 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα. 

Αξίζει να επισημανθεί η παράδοξη αναφορά του κ. Αρκουμανέα στους ρυθμούς εμβολιασμού κατά της covid-19. Όπως ανέφερε, ο τρέχων ρυθμός είναι περίπου 75.000 χορηγήσεις δόσεων ημερησίως, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό ρυθμό». Και αυτό παρότι εάν απλώς διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, στο τέλος Αυγούστου με δυσκολία η Ελλάδα θα έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού της, παρά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και άλλων κυβερνητικών στελεχών για επίτευξη εμβολιασμού του 70%... προ μηνών, ή έστω στο τέλος του καλοκαιριού.

Και ο κ. Αρκουμανέας το έκανε ακόμα χειρότερο, καθώς είπε σαφώς ότι και το 70% που... δεν φαίνεται να προλαβαίνει με τίποτε πλέον η Ελλάδα, ίσως δεν είναι αρκετό. Κατά τον ίδιο, Ο στόχος της ανόσιας «είναι στο 70% αλλά μπορεί να φτάνει και 85%».

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαζανάς απέδωσε σαφώς το νέο κύμα της πανδημίας στην αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού να θωρακίσει τον πληθυσμό έγκαιρα. «Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα ... Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL