Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Υγειονομικοί / Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγειονομικοί / Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

ΠΟΕΔΥΝ

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, όχι όμως στην υποχρεωτικότητα» τόνισαν χθες εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο δεν έλειψαν εντάσεις από μερίδα υγειονομικών που φαίνονται αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν διότι, κατά την άποψή τους, τα εμβόλια κατά της Covid-19 βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Από τη συγκέντρωση έγινε εμφανές ότι εντός των δημόσιων νοσοκομείων υπάρχει διχασμός, ενώ οι «εμβολιοσκεπτικιστές» ετοιμάζονται για δικαστικούς αγώνες και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε πως οι υγειονομικοί είναι ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού και πως «δεν χωράνε αρνητές του κορωνοϊού και τον εμβολίων», κάποιοι/ες από τους συγκεντρωμένους τον αποδοκίμασαν έντονα. "Δεν πιστεύουμε ότι με τον βούρδουλα θα αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού, φοβίζουμε τους επιφυλακτικούς πολίτες και έτσι δεν θα πετύχουμε το τείχος ανοσίας που όλοι θέλουμε" δήλωσε ο Μ. Γιανάκος. «Τα εμβόλια είναι σημαντικά για τις ζωές μας, διαφωνούμε όμως με την υποχρεωτικότητα, την άδεια άνευ αποδοχών που υποκρύπτει απόλυση» τόνισε. Υπενθύμισε επίσης ότι πριν τον εμβολιασμό των υγειονομικών 27 συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό.

Διχασμός και στα νοσοκομεία

«Βιώνουμε μια διχαστική κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι, όπως και όλοι οι πολίτες, δεν μπορούν να εκβιάζονται ούτε να απειλούνται. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, δεν είμαστε αρνητές και ψεκασμένοι», τόνισε, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Βάσω Βαφειάδου. Ένας ψυχίατρος σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που αρνείται να εμβολιαστεί, δήλωσε ότι τα mRNA εμβόλια «είναι σε πειραματικό στάδιο» και ότι έχουν καταγραφεί πλήθος παρενεργειών και περίπου 1.260 θάνατοι. Πρόσθεσε επίσης ότι έχει συσταθεί ομάδα επιστημόνων και την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει τα επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια mRNA, ωστόσο δεν εξήγησε το γιατί οι υγειονομικοί που αντιδρούν δεν εμβολιάζονται με τα δύο άλλα εμβόλια που κυκλοφορούν και είναι της παλαιάς τεχνολογίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν είμαι αντεμβολιαστής, έχω κάνει όλα τα εμβόλια στα πέντε παιδιά μου», όπως και ότι νόσησε με κορωνοϊό. «Τον Απρίλιο μας χειροκροτούσαν στα μπαλκόνια και τώρα μας πετάνε έξω από το σύστημα Υγείας», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL