Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
25.2°C30.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.4°C28.2°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
29 °C
28.8°C33.2°C
3 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.8°C28.8°C
4 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
3 BF 47%
Κορωνοϊός / Τα συμπτώματα που στέλνουν ανεμβολίαστους νέους στα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τα συμπτώματα που στέλνουν ανεμβολίαστους νέους στα νοσοκομεία

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανησυχητική είναι η αύξηση των επισκέψεων στις εφημερίες και των εισαγωγών σε κλινικές covid-19, από νεαρά κυρίως άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, όπως περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η παθολόγος τμήματος covid-19 στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Ελένη Μπάγια.

«Υπάρχει ανησυχητική αυξητική τάση τόσο στις προσελεύσεις πολιτών που ζητούν ιατρική βοήθεια λόγω συμπτωμάτων κορωνοϊού, όσο και στις εισαγωγές ασθενών, κυρίως νεαρής ηλικίας», όπως είπε η κ. Μπάγια. «Τα συνήθη συμπτώματα είναι πυρετός, βήχας, πάρα πολύ χαρακτηριστική αδυναμία και ζάλη που συνήθως υποδηλώνει υποξυγοναιμία, δύσπνοια, αποκορεσμό (συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού), τα οποία μεταφράζονται σε γενικευμένη αδυναμία».

Όπως σημείωσε η ίδια, «οι νέοι αυτοί δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση. Αντίθετα, άτομα που έρχονται με πυρετό για έλεγχο, αυτός προκύπτει αρνητικός για κορωνοϊό». Προσέθεσε εξάλλου ότι προσέρχονται και «μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς που, ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη δόση, δυστυχώς έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό και αναπτύσσουν συμπτώματα».

«Πολλές φορές ρωτούμε τους ασθενείς μας γιατί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», όπως είπε. «Δεν μας λένε ότι δεν έχουν ενημέρωση, μας λένε ότι φοβούνται. Αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν παράλογους φόβους. Και οι πηγές ενημέρωσής τους είναι αμφιβόλου ποιότητας και καθόλου έγκυρες. Οι περισσότεροι δεν είναι «αρνητές» και ανησυχούν για τα συμπτώματά τους και τις επιπλοκές. Έχουν δισταγμούς και αμφιβολίες που έχουν καλλιεργηθεί, εύλογα σε μεγάλο βαθμό. Καλούμαστε και εμείς και η Πολιτεία να τους πείσουμε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό και να λαμβάνουν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας.» 

Η κα Μπάγια υπογράμμισε εξάλλου ότι παράλληλα με τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, παντού. «Γιατί αυτός ο κορωνοϊός δεν εξαφανίζεται, αυτό βλέπουμε. Τα κύματα θα έρχονται και θα επανέρχονται και θα προσβάλλουν, σε μεγάλο βαθμό, κόσμο ανεμβολίαστο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL