Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Τουρισμός - Κορωνοϊός / Τέσσερα νησιά προ των πυλών lockdown τύπου Μυκόνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρισμός - Κορωνοϊός / Τέσσερα νησιά προ των πυλών lockdown τύπου Μυκόνου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Τα δραματικά αποτελέσματα του ανοίγματος του τουρισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με ανέμελα μέτρα, μέρα με την ημέρα γιγαντώνονται με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι, πλέον, περισσότερο από δεδομένο ότι η τουριστική βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να εστιάζουν στο lockdown της Μυκόνου και στην «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο ιός επελαύνει και γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η μετάλλαξη Δέλτα επεσήμανε ο ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μη αποκλείοντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή, lockdown τύπου Μυκόνου και στις άλλες ναυαρχίδες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας όπως είναι η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ίος και η Κρήτη.

Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι αν και το άνοιγμα του τουρισμού ήταν αναμενόμενο να έχει και ρίσκο δεν ήταν προβλέψιμη η άμεση «έκρηξη» μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επεσήμανε ότι τα rapid test δεν εξασφαλίζουν σε ποσοστό 100% ότι κάποιος δεν νοσεί με κορωνοϊό. 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι εάν δεν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός δεν μπορεί να επιστρέψει ο τρόπος διασκέδασης στις προ κορωνοϊού συνήθειες.

 

Στο ίδιος μήκος κύματος και η Ματίνα Παγώνη η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ  επεσήμανε ότι τη Μύκονο θα ακολουθήσουν κι άλλα νησιά που σήμερα είναι στο «πορτοκαλί».

Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα πράγματα είναι δύσκολα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων να προβλέπουν έως και 10.000 κρούσματα την ημέρα τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL