Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Καταγγελία / Αστυνομικός κακοποιούσε και εξέδιδε 18χρονη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / Αστυνομικός κακοποιούσε και εξέδιδε 18χρονη

Βία ενάντια σε γυναίκα
(PEXELS.COM)

Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι επί ένα μήνα ο άνδρας με τον οποίο είχε σχέση την χτυπούσε, την εξέδιδε και την κρατούσε αιχμάλωτη σε σπίτι στην Ηλιούπολη.

Η νεαρή, ηλικίας 18 ετών, φέρεται να διέφυγε το Σάββατο από το διαμέρισμα και να κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια σε εργαζόμενη της οποίας αφηγήθηκε την περιπέτειά της.

H εργαζόμενη, αφού έμαθε από την 18χρονη ότι ο άνδρας ήταν αστυνομικός φρόντισε να ενημερώσει τις αρχές.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη στον ιστότοπο The Press Project «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν «προσαγάγει» παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Εν τέλει η κοπέλα, αν και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα, διακομίστηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Λεωφόρο Κηφισίας αφού ο φερόμενος ως θύτης είναι αστυνομικός.

Όπως αναφέρει στο ThePressProject, σύμφωνα με δικηγόρο, που βρισκόταν μαζί με το θύμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης Γιάννη Μυκωνιάτη, «πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 18χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία.

Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL