Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Self test / Η κυβέρνηση τα πέταξε στο «καλάθι των αχρήστων»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Self test / Η κυβέρνηση τα πέταξε στο «καλάθι των αχρήστων»

self test σελφ τεστ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διπλά εκτεθειμένη βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία στην ουσία ομολόγησε, την αναξιοπιστία των self test, τα οποία τόσο καιρό τα διαφήμιζε λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήδη, από τις 14 Μαΐου είχε ανακοινωθεί ότι η μετάβαση σε νησιωτικό προορισμό, με πλοίο ή αεροπλάνο, γίνεται είτε με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, είτε rapid τεστ 24ωρών είτε με self τεστ πάλι 24 ωρών.

Επίσης όποιος ήθελε να μεταβεί σε  κάποιο νησί μπορούσε να το κάνει εάν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του 14 ημέρες νωρίτερα, είτε έχε νοσήσει με κορωνοϊό δύο έως εννέα μήνες πριν.

Σήμερα ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα τα self test δεν θα γίνονται δεκτά για να ταξιδέψει κάποιος ενήλικας.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι η μετακίνηση των ανεμβολίαστων προς τα νησιά θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ (μοριακό τις τελευταίες 72 ώρες ή rapid τις τελευταίες 48 ώρες).

Ως εκ τούτου, το αυτοδιαγνωστικά τεστ δεν θα γίνονται δεκτά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ερώτηση για ποιο λόγο τα self test δεν θα γίνονται δεκτά για την είσοδο μη εμβολιασμένων σε μαγαζιά, ο Ν. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας» αλλά ότι στην ουσία η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τους πολίτες και όσα δηλώνουν.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας αλλά βεβαίωσης για το αληθές της δήλωσης από ανεξάρτητο τρίτο καθώς πρόκειται για μη ουσιώδη δραστηριότητα, άρα ο κίνδυνος ψευδούς δήλωσης είναι πιο αυξημένος. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω της ψηφιακής εφαρμογής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Χαρδαλιάς.

Είτε πάντως τα self test είναι αναξιόπιστα είτε η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τους πολίτες της χώρας με εμπιστοσύνη, το σίγουρο είναι ότι για άλλη μία φορά είναι βαρύτατα εκτεθειμένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL