Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.3°C
4 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.7°C21.6°C
1 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
19.4°C23.7°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
0 BF 52%
Κορωνοϊός / Μόνο με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων στα νησιά – Οι εξαιρέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Μόνο με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων στα νησιά – Οι εξαιρέσεις

Επιβάτες σε πλοίο στην Σαντορίνη
EUROKINISSI/ΘΑΝΟΣ ΡΙΒΙΟΣ)

Μόνο με αρνητικό τεστ (μοριακό τις τελευταίες 72 ώρες ή rapid τις τελευταίες 48 ώρες) θα γίνεται από Δευτέρα η μετακίνηση των ανεμβολίαστων προς τα νησιά όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολίτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την φθηνότερη επιλογή καθώς δεν θα γίνονται δεκτά τα self test, γεγονός που αποτελεί μία ακόμη παραδοχή της πολύ χαμηλής αξιοπιστίας τους. Αντίθετα, οι ανήλικοι άνω των 12 ετών μπορούν να κάνουν χρήση των self test, ενώ όσοι είναι κάτω των 12 δεν υποχρεούνται να κάνουν τεστ.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και:

  • όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.
  • όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Ουσιαστικά αυτό που αλλάζει στις μετακινήσεις προς τα νησιά είναι ότι δε θα γίνονται δεκτά πλέον τα self test για τον ενήλικο πληθυσμό.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL