Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ / Σε Βουλή και Ευρωβουλή η απαράδεκτη έφεση κατά του Μανώλη Κυπραίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ / Σε Βουλή και Ευρωβουλή η απαράδεκτη έφεση κατά του Μανώλη Κυπραίου

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο και θα κληθεί να απολογηθεί και στο Ευρωκοινοβούλιο, για την έφεση της ντροπής και της προσβολής της Δημοκρατίας, σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την έφεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη τόσο για την έφεση και το περιεχόμενο της, όσο και τον τρόπο εκπαίδευσης και λειτουργίας τμημάτων της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι την 11η Ιουνίου 2011, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ βρίσκονταν μέσα σε στοά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. 

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδας κάτι το οποίο είχε ως δραματικό αποτέλεσμα την πλήρη κώφωση του δημοσιογράφου και από τα δύο αυτιά.
 
Το πρωτοβάθμιο διοικητικό δικαστήριο με την υπ. Αριθμό 8144/2020 απόφασή του δικαίωσε τον δημοσιογράφο κρίνοντας απολύτως υπεύθυνα για την απώλεια της ακοής του τα ΜΑΤ αφού έκρινε ότι αφενός στην περιοχή επικρατούσε ηρεμία που δεν δικαιολογεί τη χρήση χειροβομβίδας, αφετέρου η ρίψη χειροβομβίδας σε κλειστό χώρο συνιστά μη νόμιμη ενέργεια.

Δυστυχώς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκρινε σκόπιμο να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική κατά του Δημοσίου απόφαση η οποία δικαίωνε πλήρως τον Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος έχει υποστεί πολλαπλές σοβαρές εγχειρήσεις και είναι κωφός. Αυτό που προκαλεί πρόσθετη λύπη αλλά και αγανάκτηση είναι το προσβλητικό περιεχόμενο της έφεσης, σε σημείο ρατσισμού, κατά ενός ανθρώπου με αναπηρία σε ποσοστό 90% σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις.
 
Η γελοιότητα των επιχειρημάτων της έφεσης, σημειώνει ο Χρήστος Σπίρτζης, περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο επικαλείται αδυναμία της πληρωμής της αποζημίωσης λόγω μνημονίων (!!!), την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες σε κάθε ευκαιρία πανηγυρίζουν για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Το έλλειμμα δημοκρατίας, σεβασμού προς τους πολίτες, και δικαιοσύνης και την ανυπαρξία οποιουδήποτε ψήγματος ανθρώπινης και δημοκρατικής συμπεριφοράς επισυνάπτουμε την επίκαιρη ερώτηση, την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και την ντροπιαστική έφεση του Δημοσίου κατά της απόφασης».

Μάλιστα ο Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι περιμένει τις απαντήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να αποσύρει την ντροπιαστική έφεση.

Τέλος, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι σε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη, έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την κατάθεση αντίστοιχης διαδικασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL