Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Αγρίνιο / Στον ανακριτή υπό αποδοκιμασίες ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρίνιο / Στον ανακριτή υπό αποδοκιμασίες ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων

Ιερέας Αγρίνιο
INTIME/ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.  Ο ίδιος την περασμένη Πέμπτη είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ωστόσο είχε πάρει προθεσμία για σήμερα, Δευτέρα.

Ο ιερέας συνελήφθη όταν δύο αδελφές 27 και 22 ετών σήμερα, κατήγγειλαν πως ο κατηγορούμενος τις κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν εκείνες ήταν 13 και 8 ετών αντίστοιχα.

Μετά την καταγγελία των δύο αδερφών, οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα εντοπίζοντας στον φορητό υπολογιστή του συγκεκριμένες φωτογραφίες, οι οποίες φέρεται να οδήγησαν στη σύλληψη του ιερέα.

Παράλληλα, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον 49χρονο ιερέα, με το πανό να αναγράφει: «Ο “πατερούλης” δεν σας αγαπούσε, σας βίαζε! Μη φοβάστε, μιλήστε! Καμία ανοχή στον βιασμό παιδιών».

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος του ιερέα Δημήτρης Νικάκης, κάνει λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση» και υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει ίχνος παιδικής πορνογραφίας».

Ο ίδιος σημείωσε πως υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας λόγω «έλλειψης των προϋποθέσεων για την αυτόφωρη διαδικασία».

Αυτό σημαίνει ότι αν η αίτηση γίνει δεκτή έως αύριο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος, αφού η αυτόφωρη διαδικασία υφίσταται λόγω του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας και όχι των υπόλοιπων κατηγοριών που αντιμετωπίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, έπειτα από τις καταγγελίες των δύο νεαρών σήμερα γυναικών.

Σε περίπτωση όμως που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, ο ιερέας θα απολογηθεί στην Ανακρίτρια Αγρινίου αύριο Τρίτη στις 10:00.

Σοφία Μπεκατώρου: Η κακοποίηση της ψυχής και του σώματος δεν εμπίπτει στο λειτούργημά των ιερέων

Ανάρτηση στο Ιnstagram για την εν λόγω υπόθεση έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι «αν θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη στην κοινωνία μας πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε τους ανθρώπους έξω από το "πλαίσιο" που τους εξασφαλίζει η επαγγελματική, κοινωνική ή οικονομική τους θέση»

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σ. Μπεκατώρου:

«Ο παππούς μου ήταν Θεολόγος και από εκείνον γνώρισα τί σημαίνει πίστη στο Θεό. Δεν βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία, αλλά γύρω μας σε κάθε στιγμή. Οι ιερείς έχουν ένα σημαντικό έργο να διατελέσουν και σίγουρα η κακοποίηση της ψυχής και του σώματος δεν εμπίπτει στο λειτούργημά τους. Αν θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη στην κοινωνία μας πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε τους ανθρώπους έξω από το "πλαίσιο" που τους εξασφαλίζει η επαγγελματική, κοινωνική ή οικονομική τους θέση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL