Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
25.2°C30.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.4°C28.2°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
29 °C
28.8°C33.2°C
3 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.8°C28.8°C
4 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
3 BF 47%
Υπόθεση Κυπραίου / Η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος ανέκτησε την ακοή του για να μην τον αποζημιώσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Κυπραίου / Η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος ανέκτησε την ακοή του για να μην τον αποζημιώσει

Κυπραίος δημοσιογράφος
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το σκεπτικό της έφεσης που άσκησε το Δημόσιο στην εναντίον του καταδικαστική απόφαση που έλαβε το δικαστήριο για την υπόθεση του 2011 όταν ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του καθώς χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπό του, δημοσίευσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μανώλης Κυπραίος δημοσιοποιεί ότι το Δημόσιο προβάλλει ως επιχειρήματα στην έφεση που άσκησε, την αναπηρία και τα μνημόνια.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«δ. ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του, και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωση του που να δυσχεραίνει την κοινωνική του και προσωπική του ζωή.

» ε. ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας κι έχει προσλάβει διαστάσεις άμεσα απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας κι εθνικής χρεοκοπίας. Τούτο πράγματι διαπιστώθηκε ότι συμβαίνει με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012, 1972/2012, 2527/2013, 2114/2014, 2563/2015».

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 κατά τις πολυπληθείς διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, ο Μανώλης Κυπραίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία παρόλο που έδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. Ο ίδιος χρειάστηκε να χειρουργηθεί δύο φορές και να κάνει θεραπείες ώστε η υγεία του έστω και μερικώς να αποκατασταθεί.

Σημειώνεται ότι για τις υποθέσεις των Μανώλη Κυπραίου, Γιάννη Καυκά (διαδήλωση 25/6/11) και Μάριου Λώλου, η Διεθνής Αμνηστία τον Ιούνιο του 2015 ζητούσε από τις ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν την άμεση ταυτοποίηση των δραστών όσο και την παραπομπή τους σε δίκη.

««Εδώ ντρέπεται και η ντροπή! Για να μην καταβάλουν στον Μανώλη Κυπραίο αποζημίωση εφεσιβάλλουν απόφαση της Δικαιοσύνης επικαλούμενοι οτι ο άνθρωπος έχει γίνει καλά, αλλά και...τα μνημόνια!» σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης και προσθέτει:

Νέο ρεκόρ πολιτικής υποκρισίας για μια κυβέρνηση που μιλά διαρκώς για δικαιώματα και στήριξη των ατόμων με αναπηρίες! Ο κ. Χρυσοχοΐδης οφείλει εξηγήσεις γι'αυτό το αίσχος!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL