Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Γλυκά Νερά / Την αποκλειστική επιμέλεια του μωρού ζήτησε η μητέρα της Καρολάιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / Την αποκλειστική επιμέλεια του μωρού ζήτησε η μητέρα της Καρολάιν

Γλυκά Νερά - οικογενεια καρολαίν
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας, κατάθεσε στην εισαγγελία ανηλίκων ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς.

Μέσω του δικηγόρου Θανάση Χαρμάνη, οι οικογένεια της Καρολάιν ζητάει την αποκλειστική επιμέλεια σημειώνοντας πως ότι το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της Αλοννήσου είναι καταλληλότερο για να ανατραφεί το μωρό.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης σε δηλώσεις του τόνισε πως :

«Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από τη  μητέρα  της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

Θυμίζουμε ότι χτες ο δικηγόρος είχε προαναγγείλει ότι η οικογένεια θα υποβάλλει το αίτημα σε δηλώσεις του.

Ο ίδιος μετέφερε ότι η μητέρα της Καρολάιν του είπε χαρακτηριστικά «μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι» και έτσι η οικογένεια θα ζητήσει την εξ’ ολοκλήρου την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είχε επισημάνει ακόμα ότι ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 20χρονης προσπάθησε στην απολογία του να αποδομήσει τη σχέση του με την Καρολάιν και υπογράμμισε ότι δεν ευσταθούν τα περί εν βρασμώ ψυχής για το αποτρόπαιο έγκλημα και την προσπάθεια συγκάλυψής του στη συνέχεια.

Μάλιστα νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας με ανάρτησή του στα social media, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον γυναικοκτόνο και για την κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του.

Σύμφωνα με τους ίδιους, «ο νόμος 3500/2006 για την Ενδοοικογενειακή βία είναι σαφής: "Θύμα είναι και το μέλος, στην οικογένεια του οποίου τελέσθηκε αξιόποινη πράξη, κατά τα άρθρα 299 (Ανθρωποκτονία με πρόθεση) και 311 (Θανατηφόρα βλάβη) του Ποινικού Κώδικα, καθώς και ο ανήλικος κατά την παράγραφο 2, ενώπιον του οποίου τελείται μία από τις αξιόποινες πράξεις της παρούσας".»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL