Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα / Σκανδαλώδης ανάθεση σε ιδιώτες από τον Βούρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα / Σκανδαλώδης ανάθεση σε ιδιώτες από τον Βούρο

Ο Γιάννης Βούρος
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Σε σκανδαλώδη ανάθεση ύψους 3,72 εκατ. ευρώ σε ιδιώτη για τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας προχωρά με ισχνή πλειοψηφία μέσω της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος. Την ίδια ώρα, παραγνωρίζει τόσο την πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας, που είναι τρεις φορές χαμηλότερου κόστους, όσο και την ευρύτατη αντίδραση της αντιπολίτευσης στην πρόταση της δημοτικής αρχής. Χθες, μάλιστα, η «Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο  Άρη Βασιλόπουλο όσο και κάτοικοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο προκειμένου να μην ληφθεί απόφαση γι’ αυτή τη σκανδαλώδη σύμβαση.

Κι ενώ το έργο για την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου LED είχε προταθεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου με επικεφαλής τον  Άρη Βασιλόπουλο, το 2018, στην τιμή των 1,5 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση διενέργειας διαγωνισμού, ο Γ. Βούρος έφερε για δεύτερη φορά στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση αντικατάστασης των λαμπτήρων στην τιμή των 3,72 εκατ. ευρώ με όρο την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, ενώ ο τελευταίος θα έχει τη δυνατότητα να αναθέσει με τη σειρά του το 30% του έργου σε υπεργολάβο. Σύμπασα η αντιπολίτευση κατήγγειλε την πρόταση σύμβασης ως «υπερκοστολογημένη».

Σημειωτέον ότι η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας έχει καταθέσει στον δήμαρχο Γ. Βούρο αλλά και στους δημοτικούς συμβούλους τεκμηριωμένη πρόταση -παίρνοντας τις πιο συμφέρουσες προσφορές από τους προμηθευτές- για την αντικατάσταση των 3.203 λαμπτήρων με τύπου LED και την τοποθέτηση 100 ιστών με το κόστος να ανέρχεται στα 1,09 εκατ. ευρώ!

«Η επιμονή της διοίκησης Βούρου να προχωρήσει αυτό το σκανδαλώδες έργο κόντρα στην πλειοψηφία του δήμου, κόντρα στο κοινό λαϊκό αίσθημα όπως και κόντρα σε μέλη της παράταξής του τα οποία έχουν διαφοροποιηθεί γεννά σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με τις προθέσεις του ιδίου του δημάρχου» σχολιάζει στην ΑΥΓΗ ο  Άρ. Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξή του θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών, των οποίων ο κ. Βούρος θέλει να ‘αλλάξει τα φώτα’».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL