Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων / Κατά βούληση στο εξής η χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων / Κατά βούληση στο εξής η χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Θετική είναι η στάση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στην πρόταση να αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπως συντείνουν τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση φαίνεται να έπαιξε η άνοδος της θερμοκρασίας σε επίπεδα μίνι καύσωνα που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το απόγευμα η απόφαση αυτή που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί επισήμως από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά

Μαζί με την ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται να αποσαφηνιστούν σειρά κρίσιμων λεπτομερειών:

  • Πότε ξεκινά η άρση του μέτρου: Υπάρχουν σενάρια που θέλουν αυτό να γίνεται από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου, ενώ άλλες αναφορές «δείχνουν» την Δευτέρα 28 Ιουνίου ή και ακόμη αργότερα, όπως θέλουν κάποιες πιο «συγκρατημένες» πηγές.
  • Ποιους αφορά: Κατά πάσα πιθανότητα όλους, καθώς θεωρούνται ανέφικτα σενάρια περί άρσης της επιβολής χρήσης μάσκας μόνο στους εμβολιασμένους. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, βρίσκονται ή φτάνουν στην Ελλάδα τουρίστες από χώρες όπου ήδη δεν επιβάλλεται χρήση μάσκας.
  • Πού εξακολουθεί να συστήνεται χρήση: Σε περιπτώσεις συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους, είτε τυχαία είτε λόγω πραγματοποίησης κάποιας συγκεκριμένης δραστηριότητας ή εκδήλωσης, αναμένεται να διατηρηθεί η σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας.

Πληροφορίες θέλουν εξάλλου να εξετάζεται η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας (σήμερα παραμένει σε ισχύ απαγόρευση μεταξύ 01.30 και 05.00), καθώς και να συζητείται αύξηση:

  • του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
  • του αριθμού των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις
  • του μέγιστου αριθμού ατόμων σε οργανωμένες παραλίες

Τέλος, πιθανό είναι να υπάρξουν ανακοινώσεις και σε σχέση με την υποχρέωση εργαζόμενων να κάνουν self test σε περίπτωση που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL