Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Πετράλωνα / Μαζική συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία και στην πατριαρχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πετράλωνα / Μαζική συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία και στην πατριαρχία

AVGI.GR

Με πανό και λόγο που στρέφονται ενάντια στην έμφυλη βία και στην πατριαρχία διαδηλώνουν μαζικά στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Πετράλωνα φεμινιστικές οργανώσεις, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες, με φόντο τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος γυναικών.

Ήδη από τις 18:30 πλήθος κόσμου ξεκίνησε να μαζεύεται στην πλατεία, ενώ λίγο πριν τις 20:00 ξεκίνησε και η πορεία στην ευρύτερη περιοχή. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν είναι: «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, στον δρόμο, στη δουλειά ποτέ καμία μόνη», «Ούτε Καρολάιν, Δήμητρα και Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη», «Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική είναι άντρες καθημερινοί».

Στις 21:00 η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα.

AVGI.GR

Αφορμή για τις συγκεντρώσεις στην περιοχή αποτέλεσε ότι ένα από τα εν λόγω περιστατικά σημειώθηκε σε πολυκατοικία στα Πετράλωνα το περασμένο Σάββατο, με την αρπαγή, τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό 50χρονης καθαρίστριας από 35χρονο που είχε μπει στη φυλακή το 2015, επειδή και τότε είχε βιάσει μια γυναίκα 20 ετών κι είχε αποπειραθεί να τη σκοτώσει.

AVGI.GR

«Η κουλτούρα του βιασμού καταπιέζει και πληγώνει τα σώματα και τις ψυχές μας. Ο βιασμός είναι ένα σύστημα ελέγχου και επιβολής σε μη κυρίαρχες έμφυλες ταυτότητες, σε ταυτότητες που δεν εντάσσονται στο cis ετεροκανονικό πλαίσιο. Το κράτος οι δικαστικές αρχές, η αστυνομία, η εκκλησία και τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν και διαιωνίζουν την πατριαρχική βία που δεχόμαστε, προς όφελός τους.

AVGI.GR

» Εμείς όμως είμαστε εδώ. Απέναντι σε όλους αυτούς που κανονικοποιούν τις έμφυλες καταπιέσεις, ενισχύοντας τον σεξισμό και την πατριαρχική βία. Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί», σημειώνουν οι συγκεντρωμένες και συγκεντρωμένοι που έχουν κατακλύσει αυτή την ώρα την πλατεία και μέσω μικροφωνικής ενημερώνουν τον κόσμο για το περιεχόμενο της κινητοποίησης.

AVGI.GR

 

AVGI.GR

Σ' εξέλιξη βρίσκεται επίσης κινηματικό δρώμενο από τη φεμινιστική ομάδα Θρυαλλίδα στην οδό Ηρακλειδών έξω από τον χώρο της στο Θησείο. Οι συμμετέχουσες φορούν μαύρα ρούχα και κρατούν κεριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL