Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Lockdown / Ανοίγουν παιδότοποι, λούνα παρκ και κινηματογράφοι - Όλα τα νέα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Ανοίγουν παιδότοποι, λούνα παρκ και κινηματογράφοι - Όλα τα νέα μέτρα

Παιδότοπος
INTIME

Περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση από το προσεχές Σάββατο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία ανακοίνωσε την επαναλειτουργία κλειστών κινηματογράφων, παιδότοπων, λούνα παρκ, και εμποροπανηγύρεων.

Αναλυτικά από τις 19/6 επαναλειτουργούν οι παιδότοποι, τα λούνα παρκ και οι εμποροπανηγύρεις.

Από την 1η Ιουλίου ανοίγουν και οι χειμερινοί κινηματογράφοι.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και επαναλειτουργία όλων των επιχειρήσεων ευεξίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς τα μέτρα λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων θα είναι ίδια με αυτά που ισχύουν για τις λαϊκές αγορές, εκτός από αυτό τις απόστασης 1 μέτρου.

Όσον αφορά στα λούνα παρκ, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 4 μ. μεταξύ των μηχανημάτων, όλοι οι εργαζόμενοι και οι πελάτες να φορούν μάσκα και μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των μηχανημάτων ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μ. μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών.

Επίσης οι επιχειρηματίες θα πρέπει να διαθέτουν δωρεάν μάσκες εάν χρειάζεται και με ευθύνη τους θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε δημοφιλή παιχνίδια εντός του λούνα παρκ.

https://youtu.be/OF-v-hvydDI?t=1062

Σε σχέση με τους παιδότοπους ανακοινώθηκε ότι η επανέναρξη λειτουργίας σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες σε όλα τα σημεία.

Αναφορικά με τη λειτουργία των κινηματογράφων αυτή θα γίνει με το 50% πληρότητας, με πιστοποιητικό εμβολιασμού, χρήση μάσκας και ηλεκτρονικό εισιτήριο ώστε να γίνεται ευκολότερα η ιχνηλάτιση. Παράλληλα συστήνεται η εγκατάσταση ειδικών φίλτρων αέρα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι στα γυμναστήρια θα επιτρέπεται η εκγύμναση χωρίς μάσκα για τους πλήρως εμβολιασμένους οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν και το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, μειώνεται η αναλογίας των πελατών από 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ. από 19 Ιουνίου.

Τέλος ανακοινώθηκε η δυνατότητα κατά τη διάρκεια των προβών / γυρισμάτων, παραστάσεων και συναυλιών, οι μουσικοί των εγχόρδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ορχηστρών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, να μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1 μέτρο, φορώντας τη μάσκα τους και χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του αναλόγιο.

Αναλυτικά τα μέτρα

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα ισχύουν τα εξής:

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 τη μείωση της αναλογίας των πελατών σε 1 ανά 16 τ.μ. από 1 ανά 25 τ.μ. με σκοπό την αποφυγή ουράς εκτός καταστήματος, ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές συμπλέκονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

  • Επανέναρξη λειτουργίας παιδοτόπων σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες και αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.
  • Επαναλειτουργία Luna Parks από το Σάββατο 19 Ιουνίου με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

- Αποστάσεις τουλάχιστον 4m μεταξύ των μηχανημάτων έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες.

- Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού.

- Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι.

- Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες.

- Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών.

- Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρων απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής.

- Διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας / υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις τις επιχείρησης.

- Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία

  • Επαναλειτουργία των Υπηρεσιών Ευεξίας από το Σάββατο 19 Ιουνίου δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού και είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία με τους κάτωθι ΚΑΔ:

- ΚΑΔ 96.04.10.03 Υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών (καθαριότητας,
χαμάμ κ.λπ.)

- ΚΑΔ 96.04.10.04 Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών

- ΚΑΔ 96.04.10.04 Υπηρεσίες μασάζ (εκτός θεραπευτικού μασάζ)

Δυνατότητα εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Λειτουργία των κινηματογραφικών αιθουσών (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1ης Ιουλίου 2021 με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

  • Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός (1) μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.
  • Για την έναρξη των πανηγυριών πρέπει να ισχύουν σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

- Να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ημερομηνία που το ποσοστό του πληθυσμού της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, που έχει εμβολιασθεί με μία δόση είναι >50%

- Σύσταση προς τους συμμετέχοντες για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων πριν την συμμετοχή τους στην πανήγυρη (PCR 72 ωρών ή RAT 48 ωρών ή self-test 24 ωρών)

- Εφαρμογή των μέτρων Δημόσιας Υγείας (τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά σε τραπέζια κλπ) με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL