Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Self test / Σταματούν από 19 Ιουνίου τη δωρεάν χορήγηση τα φαρμακεία της Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Self test / Σταματούν από 19 Ιουνίου τη δωρεάν χορήγηση τα φαρμακεία της Αττικής

Self test
EUROKINISSI

Την απόφασή του για διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία της πρωτεύουσας από τις 19 Ιουνίου, χωρίς περαιτέρω παράταση, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

«Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο Υπουργός κ. Κοντοζαμάνης» αναφέρει ο ΦΣΑ.

«Η μη τήρηση της υπογραφής της κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά μα την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους» προσθέτει.

«Αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς την θέληση να προχωρήσει στην επίλυση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον να συζητά μαζί μας. Αντί για αυτό, τρεις μέρες πριν από την λήξη της παράτασης που δόθηκε από τους φαρμακοποιούς, συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους, αποφασίσαμε αντί για 6 Ιουνίου που έληγε η συμφωνία, να τελειώσει στις 19 Ιουνίου» σημειώνει.

«Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγησαν σε διασυρμό του κλάδου. Οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων» καταλήγει ο ΦΣΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL