Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δήμος Αθηναίων / Διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια Μπακογιάννη για νηπιαγωγεία σε κοντέινερ 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Αθηναίων / Διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια Μπακογιάννη για νηπιαγωγεία σε κοντέινερ 

Νηπιαγωγεία κοντέινερ
(avgi.gr)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα από γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων του κέντρου για τον τρόπο που θέλει να εφαρμόσει το μέτρο για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ο Δήμος Αθηναίων. Χωρίς να έχει γίνει καμία προσπάθεια για την εύρεση χώρων, ο Δήμος επιχειρεί να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες νηπίων και προνηπίων τοποθετώντας κοντέινερ μέσα στις σχολικές αυλές δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας εν μέσω πανδημίας. 

Οι σύλλογοι των σχολείων του κέντρου της Αθήνας αντιστέκονται στην πρακτική και ζητούν από τον Δήμο να προχωρήσει με γενναία χρηματοδότηση σε εγκατάσταση των νηπίων σε κατάλληλους χώρους, ορθολογικά κατανεμημένους στις δημοτικές κοινότητες που να καλύπτουν τις ανάγκες των μικρών παιδιών και των γονέων τους και ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις

Νηπιαγωγεία κοντέινερ
(avgi.gr)

Αναμένοντας την έκβαση της σχετικής ψηφοφορίας γονείς και μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια απ’ τις αυλές μας» και κρατούσαν πανό με αντίστοιχο περιεχόμενο και σλόγκαν όπως «κανένα κοντέινερ σε προαύλιο - κανένα παιδί σε κοντέινερ». Άπλωσαν επίσης από άκρη σ’ άκρη του σώματος της συγκέντρωσης χαρτόνια με παιδικές ζωγραφιές που φανέρωναν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα των σχολείων και τον αρμονικό τρόπο συμβίωσης, δείχνοντας μαθητές με ονόματα απ’ όλες τις εθνικότητες και καταγωγές.

Νηπιαγωγεία κοντέινερ
(avgi.gr)

Η διαμαρτυρία ωστόσο δεν στάθηκε αρκετή ώστε να υπαναχωρήσει από τη στάση της η δημοτική αρχή. Με 23 ψήφους από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη κι εκείνη της Χρυσής Αυγής έναντι 13 από τους σχηματισμούς της Αριστεράς (Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση ΕΕ κεφάλαιο) και 7 αποχές από τις παρατάξεις Γερουλάνου και Καραμπελιά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας καταψήφισε την πρόταση που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για εξαίρεση όλων των προαυλίων από την τοποθέτηση κοντέινερ. 

Νηπιαγωγεία κοντέινερ
(avgi.gr)

«Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν», διεμήνυσαν οι γονείς, θεωρώντας την εξέλιξη ως ένα ακόμη δείγμα αδιαφορίας για τα παιδιά και τα σχολεία των πιο λαϊκών γειτονιών.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL