Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σπάρτακος / «Να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα βιασμού στον στρατό»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπάρτακος / «Να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα βιασμού στον στρατό»

στρατιώτες
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι για τον βιασμό φαντάρου στον στρατό πριν από 10 χρόνια επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος - Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Ο 32χρονος σήμερα άνδρας, κατέθεσε μήνυση τον περασμένο Μάρτιο, δώδεκα χρόνια μετά το συμβάν αφού είχε προηγηθεί κύμα αποκαλύψεων σεξουαλικής κακοποίησης στους χώρους του αθλητισμού και και του πολιτισμού.

Όπως αναφέρει τον οδήγησαν στο ιατρείο, όπου έπεσε θύμα βιασμού ενώ την εντολή για την κακοποίησή του είχε δώσει ο τότε λοχαγός του, ενώ υπηρετούσε στο Μεγάλο Πεύκο. Ο καταγγέλλων έχει καταθέσει εναντίον έξι προσώπων.

Το δίκτυο «Σπάρτακος» επισημαίνει ότι έως τώρα το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας δεν έχουν πάρει θέση  λέγοντας ότι η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.  «Δεν διακηρύσσει καν την πρόθεση να διατάξει έρευνα σε κάθε κατεύθυνση. Η στάση του αυτή είναι κάτι περισσότερο από αντιφατική», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Επίσης σημειώνει ότι στις ένοπλες δυνάμεις και κυρίως στις ειδικές δυνάμεις υπάρχει ένα «ολόκληρο σύστημα βίας, σωματικής και ψυχολογικής, αντρίλας και επιθετικότητας» με τους ανώτερους να ασκούν βία στους υφισταμένους για να τους πωρώνουν «και στη συνέχεια να ασκούν και οι ίδιοι βία στο μετανάστη, τον αιχμάλωτο και την επόμενη μέρα το φοιτητή, τον εργαζόμενο, το διαδηλωτή, τον κρατούμενο ως μέλη των σωμάτων “ασφαλείας” όπου, για να διορισθεί κανείς, μετρούν ιδιαίτερα τα μόρια των ειδικών δυνάμεων».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL